Egészség / Életmód / Lélek

Ha most belevágsz, karácsonyra összejön – élettervező tippek év végére

Ha most belevágsz, karácsonyra összejön – élettervező tippek év végére

Mi lenne, ha most, november elején azt mondanák neked, bármilyen reális célt elérhetsz az év végére? Lehet, hogy nem is gondolkozol ezen, hiszen nemsokára jön az advent és a fokozatos bepunnyadás a kanapéra a kinti hidegek miatt, pedig hidd el, simán valóra válthatsz szinte bármit, ami éppen az álmod – ahhoz, hogy karácsonyra kész legyen a blogod, elvégezd a nyelvtanfolyamot vagy lefusd a kitűzött távot, nem kell más, mint egy nagyon okos és hatékony élettervező stratégia. Meg is mutatjuk a leghasznosabb tippeket, hogy összeállíthasd a saját ütemtervedet és elégedetten, sokkal magabiztosabban zárhasd majd az évedet!

A megfelelő cél kitűzése

Ugye, azt nem kell mondanunk, hogy ne akarj karácsonyra lefutni egy maratont, ha még életedben nem volt futócipő a lábadon? Nyilván az is világos, hogy 20 kilót sem lehet lefogyni ennyi idő alatt – a lényeg, hogy SMART, azaz okos célokat tűzz ki magad elé! Tehát a végső célod legyen:

  • S – specifikus
  • M – mérhető
  • A – akció orientált
  • R – realista
  • T – time-bound, azaz határidőkhöz szabott

Ezt a fogalmat főként az üzleti világban használják, de miért ne válhatna a te hasznodra is?

Tűzz ki egy olyan célt, ami jól megfogalmazott és konkrét, tökéletesen mérhető; olyan, amiért megfogható tetteket lehet véghez vinni, abszolút reális és határidőkhöz kötött.

Mondjuk, ha szeretnél lefutni 5 km-t könnyedén 2 hónap alatt, akkor nézz utána a legjobb edzésterveknek és töltsd le őket, majd válaszd ki a hozzád leginkább illőt – tervezd be az edzéseket előre az egész hétre, pipáld ki őket és örülj majd év végén, hogy milyen fitten ünnepled idén a karácsonyt!

Ha most belevágsz, karácsonyra összejön – élettervező tippek 2018 végére

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást