5 mód, ahogy tudat alatt nem bevonzod, hanem blokkolod a szerelmet

5 mód, ahogy tudat alatt nem bevonzod, hanem blokkolod a szerelmet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 mód, ahogy tudat alatt nem bevonzod, hanem blokkolod a szerelmet

Vágysz a mindent elsöprő szerelemre, a párkapcsolat nyújtotta biztonságra és izgalomra, de akárhogy próbálkozol, egyszerűen nem kopogtat be a Nagy Ő az ajtódon? Meglepődnél, de nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával, és a többségük még csak nem is tud róla, hogy a hiba a hozzáállásukban keresendő.

Ugyanis ha az alábbiakat csinálod, nemhogy nem vonzod be a szerelmet az életedbe, de még blokkolod is azt!

Bekapcsol a védelmi funkció

Akárhányszor megismersz valakit, aki végre felkelti az érdeklődésed, az agyadban bekapcsolnak a védelmi mechanizmusok.

Rögtön megszólal a válladon a kisördög, aki óva int, hogy légy elővigyázatos, mert nem ismered még ezt a férfit, és nem tudhatod, mit akar tőled igazából.

Félsz attól, hogy ha beleéled magad ebbe a kapcsolatba, hatalmas csalódás lesz a büntetésed, ezért egy kicsit elzárod a szíved tőle, és nem akarod, hogy azt higgye, nagyon tetszik neked.

Talán még távolságtartóvá is válsz, amivel viszont épp azt éred el, hogy a partnered elveszíti az érdeklődését.

Beskatulyázod őket

Volt az életedben egy (vagy balszerencsés esetben több) olyan ex, akik összetörték a szíved, átvertek, esetleg megcsaltak vagy sosem becsültek meg téged?

Az ilyen negatív tapasztalatok nyomot hagynak a lelkeden, azonban ettől még nem szabad mindenkiről a legrosszabbat feltételezned.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy minden újonnan megismert férfiről azt gondolják, hogy épp ugyanolyan, mint az exük, ami miatt tudat alatt máris szakadékot teremtenek saját maguk és a randipartnerük között.

Ha keresed a hasonlóságokat, biztosan fogsz találni, de ezzel sajnos előrébb nem fogsz haladni az életben.

Döntésképtelen vagy

Megfigyelted már magadon, hogy a véleményed a hangulatoddal együtt szélsebesen változik? Egyik nap még imádod, hogy szingli vagy, nincsenek kötelezettségeid és azt csinálsz, amit csak szeretnél, majd a következőn már eleged van az egyedüllétből, és nagyon vágysz egy társra, akivel megoszthatod az életed.

Ezzel az a probléma, hogy ha ennyire nem tudod eldönteni, mire vágysz igazából, szinte biztos, hogy végül rossz döntést hozol meg.

Nincs azzal baj, ha néha még szeretnél szingli lenni, de akkor adj magadnak időt erre, és hagyj fel az ismerkedéssel.

Amikor úgy érzed, hogy készen állsz végre egy kapcsolatra, sokkal jobb döntést fogsz meghozni, mint amikor kétségek között tengődsz, és esetleg belemész egy olyan kapcsolatba, ami nem tesz boldoggá.

Nem gondolsz a jövőre

Az érzelmeinknek nehéz parancsolni, ezért ha megismerünk valakit, aki levesz minket a lábunkról, még szép, hogy szeretnénk randizni vele.

De sokszor olyannyira vágyunk erre a személyre, hogy nem vagyunk hajlandóak szembenézni a negatívumokkal, amelyek arra intenek minket, hogy inkább ne menjünk bele egy bonyolult románcba.

Ilyen az, ha tudod, hogy az adott személy állandóan utazik a munkája miatt, és alig van szabadideje találkozni veled, vagy ha házasságban él – mindegy, hogy mennyire rossz a kapcsolata, és mennyire mondogatja, hogy válni akar.

Ha olyan szerelmet keresel, ami nem fogja összetörni a szíved hetek vagy hónapok után, akkor mindig hosszú távon gondolkodj, és ne rövidben!

Nem kockáztatsz

Az elutasítás gondolata nagyon ijesztő, de nem véletlenül mondják, hogy csak az nyerhet, aki mer kockáztatni.

Meglehet, hogy a negatív tapasztalataid miatt már fel sem merül benned, hogy te szólíts le valakit, vagy esetleg te mondd ki előbb, hogy kedveled a másikat. Biztonsági játékot űzöl, azonban ez sosem vezet teljes sikerhez.

Ne ragaszkodj a régi normákhoz, miszerint csak a férfinek muszáj kezdeményeznie, mert emiatt olyan lehetőségeket szalajthatsz el, amelyek a boldogsághoz vezetnének.

A félelem igenis meggátolja a szerelmet, és ezt muszáj időben orvosolni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást