Elegáns lila smink Valentin napra

Elegáns lila smink Valentin napra

Címlap / Stílus / Arc / Elegáns lila smink Valentin napra

Hamarosan elérkezik annak az ünnepnek az ideje, ami talán mind közül a legmegosztóbb az emberek körében, legalábbis itthon. Sokan nem kedvelik a Valentin napot, azonban mégis megfigyelhető, hogy egyre inkább bevésődik nálunk is a köztudatba. Ha van párunk, jó kis alkalom ez például arra, hogy kicsit feldobjuk a szürke hétköznapokat, beüljünk egy kellemes étterembe vagy kávézóba, de a szingliknek sem szabad elkeseredni ilyenkor: tessék szuper csajos estét csapni! Akármelyiket is választjátok, szükség lesz egy csinos sminkre, amiben segítségetekre lehet az alábbi step-by-step útmutató.

Bázis

Mint mindig, ezúttal is vigyünk fel egy szemhéjalapozót a szemfestés előtt, mely tartósítja a rá kerülő színeket.

Szemhéjfestés

Egy világos, selyemfényű, enyhén barackos vagy rózsaszínes szemhéjpúderrel fedjük be a szemhéj teljes felületét és az alsó szempillák tövét, kihagyva a külső 1/3-ot. Ne üssön el nagyon a bőrünk színétől az árnyalat, inkább a finom fénylő hatásra fókuszáljunk.
Én nagyon szeretem a Catrice Welcome To Miami Peach festékét, ami pont megfelel az előbbieknek.

Árnyékolás

Válasszunk egy nem túl sötét lila szemhéjpúdert, ami szintén lehet enyhén fényes, de semmiképp sem csillámdarabos. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl élénk az árnyalat. A szem külső sarkából a halánték irányában induljunk el vele, majd vigyük be a szemöldökcsont vonalán a szem 2/3-áig, és dolgozzuk el fölfelé.
Kerüljön belőle egy kicsi az alsó szempillák tövébe is, maximum a szem közepéig, de inkább 1/3-ig. Én a Catrice Heidi Plum nevű szemhéjpúderét használtam.

Mélyítés

A smink térbeli hatását fokozhatjuk, ha a szem külső sarkából szintén a halánték felé indulva adunk hozzá egy kis feketét vagy akár sötétlilát.
Én a Sleek Original paletta feketéjét választottam, de tényleg csak egy keveset, mert randira nem a legjobb ötlet ezzel túlzásba esni. Ne felejtsük el szépen összedolgozni a lilával, ezzel is finomítva a hatást.

Szemkontúr

Fekete vagy akár sötétlila ceruzát használva húzzunk egy vonalat a szempillák tövében a szem külső sarkából befelé úgy, hogy a vonal befelé vékonyodjon. Egy picit kifelé túlhúzhatjuk a szemen, ha cicás hatást szeretnénk elérni.
Az alsó szempilláknál csak a külső 1/3-on húzzuk meg a vonalat. Jöhet a szempillaspirál, és kész is vagyunk!

Mivel kombináljam?

Noha egy finom, elegáns, nem túlzó sminket festettünk a szemünkre, mégiscsak randira szánjuk, így jobb, ha nem esünk túlzásba az arc többi részével sem. Az orcánkat bronzosítóval vagy nem túl élénk rózsaszín, esetleg barack pirosítóval emeljük ki.
Ha az ajkak erősen pigmentáltak, mint az én esetemben, akkor az alapozós ecsetet óvatosan ráütögetve világosítsuk egy kicsit ki. Erre jöhet egy nude szájfény, ami selyemfényű vagy csillám nélküli, és már indulhatunk is!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!