Elbűvölő tavaszi smink 8 gyors lépésben

Elbűvölő tavaszi smink 8 gyors lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Elbűvölő tavaszi smink 8 gyors lépésben

A tavaszias sminkelés közben a természetességre és vidámságra kell törekednünk. A következő lépésekkel alig pár perc alatt el tudsz készülni a tavaszi sminkeddel, és gyönyörűen hagyod el otthonodat.

1. Az arcbőr hidratálása

Mielőtt bármit is tennél az arcodra, kend be vékonyan nappali hidratáló krémmel. Ha a bőr jól hidratált, a smink is szebben mutat rajta.

2. Alapozó krém

Miután bőrödet felüdítetted egy jó hidratáló krémmel, következhet az alapozás. Ha szép arcbőröd van, nincsenek foltok rajta, ezt a lépést szükségtelen elvégezned.
Az alapozót kend fel egyenletesen az arcodra, felülről lefele haladva, majd következhet a fül környéke, az állcsont alatt, a nyak és a dekoltázs. Az ideális alapozó az arcbőröd alapszínével megegyező színű. Válassz egy jó minőségű ásványi alapozó krémet.

3. Korrektor

Az alapozó nem tud minden bőrhibát eltűntetni.
Egy, a bőrszínednél 1-2 árnyalattal világosabb korrektorral kend be a szem alatti zónát, és az esetleges pattanásokat, foltokat is tűntetsd el vele. 

4. Szemfestés

Ilyenkor tavasszal használhatsz kellemes pasztellszínű szemfestékeket (pasztellrózsaszín, -zöld, -kék), de vidám, élénk színeket is (2011-ben nagy trend a citromsárga, pink, türkizkék, azúrkék szemfesték). Szerezz be legalább két árnyalatú szemfestékeket (egy világosabb és egy sötétebb színűt).
A világos színnel fesd meg a szemhéj felső részét, a sötétebbet kend a szempillák vonala mentén. A két szín olvadjon egymásba. Egy sötétbarna/fekete/szürke szemceruzával húzd ki a felső szempilláid mentén.

5. Púder

A púder lényege, hogy uniformizálja az alapozót és egy bársonyosabb hatást adjon az arcnak.

6. Pirosító

Ha világos, rózsaszínes árnyalatú bőröd van, használj rózsaszín árnyalatú pirosítót, kreol vagy sárgás árnyalatú arcbőrre használj egy meleg bézs árnyalatú pirosítót.
Egy vastagabb sminkes ecsettel vidd fel a pirosítót úgy, hogy közben mosolyogsz, és a kidudorodó orcákra púderezed a rózsás színt!

7. Szempillaspirál

Amint végeztünk a “poros” dolgokkal, mint a púder vagy a pirosító, következhet a szempillák kiemelése.
Használhatsz fekete, sötétbarna vagy akár sötétkék szempillaspirált is.

8. Rúzs, szájfény

A smink legvégén következnek az ajkak. Ha a szemek erősen ki lettek emelve, csak egy diszkrét szájfényt alkalmazzunk a szájra.
A diszkrét szemfestés mellett azonban egy erősebb rózsaszín vagy vörös rúzst is felvihetünk, függ az öltözetünktől és az alkalomtól is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást