Életmód / Egészség / Lélek

5 egyszerű hétköznapi szokás, ami sokkal vonzóbbá tesz

Ha problémánk van a külsőnkkel, általában először a sminkünkön, vagy a ruhákon változtatunk, és a belső értékekről megfeledkezünk. Pedig a vonzalom nem kizárólag a külső megjelenésünk függvénye, a személyiségünk is komolyan befolyásolja azt. A pozitív hozzáállás, a magabiztos fellépés, és a kedves vidám természet szépítő erővel bír, ezért érdemes megfogadnod a most következő jó tanácsokat!

Élj a mának!

A Personality and Individual Differences című tudományos folyóiratban megjelent kutatás szerint, ha képesek vagyunk a pillanat adta örömökre koncentrálni, egyúttal az ellenkező nem körében is népszerűbbé válhatunk.

Ehhez nyújt segítséget a Mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét módszere. A Mindfulness tulajdonképpen egy aktív meditatív állapota, illetve egy meditációs technika, melynek során figyelmünket a jelenre irányítjuk. Ilyenkor ítéletmentesen a távolból vizsgáljuk érzéseinket, gondolatainkat, és a minket körülvevő világot.

Azok, akik elsajátítják ezt a képességet, kevésbé szenvednek a depresszió és a szorongás tüneteitől, emellett érzelmileg is kiegyensúlyozottabbnak mutatkoznak. Ne rágódj tehát a múlton, vagy aggodalmaskodj a jövő miatt! Azzal, hogy teret engedsz a félelmeidnek, mindössze annyit érsz el, hogy boldogtalan leszel, és ez a boldogtalanság a külsődön is megmutatkozik idővel.

Mint a tükörkép

Ha szeretnél vonzóbbá válni az emberek szemében, figyeld meg a mozdulataikat, illetve az arckifejezéseiket, majd finoman próbáld meg utánozni ezeket, miközben beszélgettek. Különös, de igaz.

Egy holland tanulmány szerint azzal, hogy lemásolod valakinek a viselkedését, szimpátiát ébreszthetsz az illetőben! A visszafogott utánzás ugyanis elősegíti az összetartozás érzését, egységet, és kapcsolatot teremt két ember között.

Ez a folyamat gyakran öntudatlanul is végbemegy, amikor valaki olyannal találkozunk, aki tetszik nekünk.

Kezdeményezz!

Az önbizalom az egyik legfontosabb emberi tulajdonság, mely komolyan befolyásolhatja a személyes illetve munkahelyi kapcsolatainkat, valamint szerelmi életünket. Ezért itt az idő, hogy kilépj a komfortzónádból, és nyiss az emberek felé! Ne félj kezdeményezni! Ha valaki tetszik neked, próbáld ezt a testbeszédeddel is finoman jelezni számára, vagy ha elég bátor vagy hozzá, szólítsd meg! Manapság már egyáltalán nem számít cikinek, vagy furcsának, ha egy nő teszi meg az első lépést a kiszemelt férfi felé.

A Personal Relationships című tudományos folyóiratban 2007-ben megjelent kutatása szerint a vizsgálatban résztvevő személyek kifejezetten vonzónak tartották azt, ha, valaki mert kezdeményezni az ismerkedés során.

Légy kíváncsi!

A jó beszélgetőpartner egyben jó hallgatóság is, legfőbb ismérve, hogy odafigyel a másikra, és képes reagálni az elhangzottakra. Manapság egyre kevesebb időnk jut egymásra, melynek köszönhetően a jó beszélgetések egyre ritkább jelenséggé válnak.

A legtöbb ember alig mutat érdeklődést a beszélgetőpartnere mondandója iránt, helyette sokkal jobban izgatják a saját problémái. Ne állj be te is a sorba, inkább figyelj oda a másikra, és kérdezz tőle minél többet, hogy megismerhesd!

Szélesítsd az érdeklődési körödet, tájékozódj a világról az interneten, vagy az újságokból! Így automatikusan izgalmasabb társasággá válhatsz!

Figyelj a testbeszédre!

A nonverbális kommunikáció, vagyis a testbeszéd az élet szinte minden területén kiemelt jelentőséget élvez. Kifejezheted vele érzéseidet, gondolataidat, érdekesebbé, vagy izgalmasabbá teheted történeteidet!

A közvetlen szemkontaktus, a nyitott testbeszéd, a magabiztosságot sugárzó testtartás, és a mosoly szebbé, illetve vonzóbbá varázsolhat téged! Mosolyogj és nevess minél többet!

Az Emotion című tudományos folyóirat egyik cikke szerint a boldogság az egyik legvonzóbb női tulajdonság!