Egyetlen széria, ezernyi különbség – ezt ígéri az iPhone 15

Egyetlen széria, ezernyi különbség – ezt ígéri az iPhone 15

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Egyetlen széria, ezernyi különbség – ezt ígéri az iPhone 15

A tavalyi évben a legtöbb almás rajongó kellőképpen ledöbbent akkor, amikor a saját szemével láthatta, mekkora szakadék húzódik az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro között. Hiába egyetlen széria, hiába azonos sorozatszám, ám az eltérés óriási. Most már az is tudható, hogy aki tavaly sokkot kapott, idén bizonyára megőrizheti ugyanezen állapotát, ugyanis a különbségek nem, hogy nem csökkennek az érkező modellek között, hanem nagyon úgy néz ki, hogy jócskán fokozódnak. (x)

Lássuk a medvét, pontosabban a különbségeket!

Sokan epekedve várják az Apple új fejlesztését, a 3 nm-es A17-es chipsetjét, ami persze érthető, mert valóban új korszakot nyit meg a mobilozás történetében, ugyanakkor aki arra számított, hogy a sima iPhone 15 hozza ezt az innovációt, annak csalódnia kell, de nagyon. S ennek a csalódásnak konkrétan több százezres ára van, lévén az iPhone 15 Pro, amiben már fellelhető ez az újítás, kicsit sem azonos árkategóriába sorolható.

Az újratervezett ház szintén határozottan várt fejlesztés, viszont újfent csak azt mondhatjuk, hogy az iPhone 15 Pro gazdagodik vele, az iPhone 15 nem. Ennek az újdonságnak az az érdekessége, hogy a home gombhoz hasonlóan elvileg nem mechanikusan működő, hanem egy helyben fixált állású bekapcsoló és hangerőszabályzó gombok kapnak helyet a vázon.

Ha mindez nem lenne elég, akkor a hálózati csatlakoztathatóság sem egyforma a két modell esetében, mivel a Wi-Fi 6E-vel természetesen csak a Pro rendelkezik majd. És tulajdonképpen ez az a pont, ahol példátlan fordulatot vesz az új sorozat debütálása, mert ezidáig ilyen fokú megkülönböztetés soha nem fordult elő.

A fentieken kívül a kamerák is említésre méltóak. Az iPhone 15, valamint az iPhone 15 Plus kamerái labdába sem rúghatnak a Pro és Ultra modellek rendszereihez képest.

Összegezve, mindez azt jelenti, hogy egyrészt a szakadék nem, hogy nem csökken a modellek között, hanem folyamatosan nő, mégpedig nem kis mértékben. Másrészt mindez az anyagiak terén brutális különbségekhez vezet majd, vagyis nem tíz- meg húszezer forintokról, hanem ténylegesen több százezres tételekről beszélhetünk, ami azért nagyon erős, és ami belátható, hogy a legtöbb ember pénztárcájának megengedhetetlen.

Mi a helyzet a méretekkel?

A négy modell két méretkategóriába sorolható: 6,1 és 6,7 hüvelyk. Ezekkel a paraméterekkel nyugodtan lehet tervezni.

Ami az iPhone 15 Pro tokok megvásárlását illeti, nos nem jó ötlet az eőző szériáról maradt variációkkal tervezni, mert azok bizony nem lesznek megfelelőek. Bár látszólag nincsen túl nagy eltérés a típusok között, ám az apró változtatások arra pont elegendőek, hogy a régi tokok az új mobilokra nem passzolnak. Márpedig az köztudott tény, hogy az eszköz védelme kizárólag olyan módon biztosítható be, valamint fokozható, ha a kiszemelt tok minden tekintetben harmonizál a készülék fizikai paramétereivel. Elegendő egy kis eltérés is, ami miatt nem úgy feszül, tapad, esik a tok, és máris megtörténhet a baj. Újabb pletyka egyébként, hogy a bőr tokoknak befellegzett, legalábbis az Apple gyártásában mindenképpen, így jó kérdés, hogy az egyéb tokgyártók hogyan reagálnak erre a hírre, és mekkora keresletet látnak a sokak által rajongott elegáns tokban.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!