Egyedülálló az idei ékszer divat! Így dobd fel a szettjeidet a 2017-es őszi/téli szezonban

Egyedülálló az idei ékszer divat! Így dobd fel a szettjeidet a 2017-es őszi/téli szezonban

Címlap / Stílus / Divat / Egyedülálló az idei ékszer divat! Így dobd fel a szettjeidet a 2017-es őszi/téli szezonban

Van valami az őszi időszakban, ami miatt az emberek többsége – köztük én is – előnyben részesíti a komorabb színeket, és a letisztultabb megjelenést. A szürke, fekete és esetleg barnás árnyalatok ilyenkor nagyon hódítanak, míg az élénkebb, vibrálóbb színek, mint a piros, mustársárga, citromsárga vagy zöld, háttérbe kerül, lekorlátozódik esetleg a kabátokra, vagy egy-két pulóverre.

Azért, hogy a megjelenésünk ezekkel a sötétebb árnyalatokkal sem legyen túl lehangoló, akár a saját, akár mások számára, érdemes a kiegészítőkkel játszadozni, és egyedi ékszerekkel feldobni a minimalista szetteket.

Szerencsére különleges ékszerek és kiegészítők idén is megtalálhatóak a legtöbb üzlet kínálatában, legyen szó fast fashion-ről vagy designer termékekről. Íme, egy rövid válogatás a legdivatosabb ékszerekből és kiegészítőkből!

Gigantikus kialakítások

Az utóbbi években a feltűnőség és a visszafogottság váltakozva jelent meg a legújabb trendekben.

Míg az idei tavaszi/nyári szezonban a kifinomult, letisztult darabok hódítottak, addig a hűvös időben visszavette a terepet az extravagáns vonal.

Legyen szó karkötőkről, fülbevalókról vagy nyakláncokról, a minél nagyobb, annál jobb elv érvényesül mindenhol.

Persze ebben az irányzatban is találhatunk „visszafogottabb” darabokat, ha nem rajongunk a súlyosabb kialakításokért, én mégis amondó vagyok, hogy érdemes lehet kísérletezni a határainkkal!

Fémes csillogás

Ahogyan a ruházatokban, úgy a kiegészítőkben és az ékszerekben is hódít idén a fémes vonal.

Ebben az irányzatban is vannak feltűnőbb, extravagánsabb darabok, ugyanakkor egészen letisztult, elegáns kialakításokból sincs hiány.

Ha több ékszert is viselünk egyszerre, érdemes alaposan megfontolni mivel párosítjuk ezeket a darabokat, ugyanis már önmagukban is elég feltűnőek, karakteresek!

Ha hangsúlyozni szeretnénk a fémességet, érdemes nyaklánc vagy karkötő formájában viselni, hiszen ezeken a területeken jobban elbírják a különböző stílusok a karakteresebb darabokat.

Kulcs a szívedhez, vagy máshoz?

Pár évvel ezelőtt nagyon hódított a különböző kulcsos megoldás ékszerek területén, főként kis kalitkákkal párosítva.

Idén egy kicsit új köntösbe bújt ez a vonal, ugyanis itt is érvényesül a nagyobb, karakteresebb elv, ezáltal a megszokott kicsi, visszafogottabb darabok helyett a gigantikus kulcs medálok, fülbevalók, és karkötők hódítanak.

Ha nem a méret, akkor a mennyiség dominál, ugyanis egy kulcs, nem kulcs!

Ez a vonal már azok közé sorolható, amit nem biztos, hogy bárki képes magabiztosan viselni, szóval érdemes csínján bánni vele!

A nagyi gyöngysora újratöltve

Érdekes irányzatot vett a jól megszokott gyöngyös megoldás is, ugyanis itt is megjelentek a grandiózus, karakteres kialakítások, illetve az érdekes, feltűnő díszekkel tarkított kivitelek.

Az bizonyos, hogy ezekkel a darabokkal nem mindenhol lehet megjelenni, hiszen egy irodai, elegáns vagy hivatalos környezet nem biztos, hogy elbírja ezeket az újra gondolt gyöngysorokat.

Azonban, egy-egy estélyen, divat eseményen, vagy extravagánsabb rendezvényen mindenképpen érdemes lehet megjelenni egy ilyen karakteres darabban!

Kendőzetlen megoldások

Arról már egy korábbi írásomban beszámoltam, hogy a kendőket mennyi féle képpen lehet viselni, azonban ezek az ékszerek nem egyszerű kendők, hanem kombinált verziók.

A merev karkötős megoldásoktól kezdve, a fülbevalókon és nyakláncokon át, egészen a gyűrűkig találhatunk kendővel kialakított megoldásokat!

Igazán egyedülállóak, és többségében a bohó stílust képviselik, de található köztük kifejezetten elegánsabb megoldás is.

Érdemes lehet beszerezni egy-egy letisztultabb darabot, amivel a hétköznapi minimalista szettjeinket azonnal feldobhatjuk, és pár extravagánsabbat, amivel egy eseményen tűnhetünk ki azonnal a tömegből!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást