Otthon / Szórakozás

Egyedül szilveszterezel? Nem muszáj, hogy a szomorkodás legyen a programod

Egyedül szilveszterezel? Nem muszáj, hogy a szomorkodás legyen a programod

Míg az ismerőseid buliznak szilveszterkor, neked nincs programod? Vagy lett volna, de nehéz időszakon mész keresztül, és semmi kedved kimozdulni otthonról? Sokan azt hiszik, ha egyedül köszöntik az újévet, biztosan az egész este a magányról és szomorkodásról fog szólni; pedig igazából rajtad múlik, mit hozol ki a helyzetből!

Ne lógasd az orrod!

Az év vége sokaknak nehéz időszak lehet számtalan okból kifolyólag, és megesik, hogy valaki szilveszterkor egyszerűen nem akar elmenni otthonról. Rosszkedvű, csalódott, és maga alatt van: ez pedig egy létező jelenség, amit „megtört ígéretek effektusnak” is neveznek.

Az emberek a karácsonyi és szilveszteri időszaknak nagy reményekkel vágnak neki, rengeteg elvárásuk van, és biztosak benne, hogy ez lesz mind közül a legjobb. Majd ezt követően az új évtől is ezt várják. Amikor viszont nem ez történik, a szilveszter közeledtével csalódottak lesznek, és úgy érzik, felesleges emiatt bármit szervezni.

De hidd el, azért, mert nehéz időszakból lábalsz ki épp, és nem látod még a kiutat, nem jelenti azt, hogy egyedül kell ülnöd a szobában és sírni. Csak ezt a pár dolgot kell megtenned, és meglátod, sokkal nyugodtabb lelkivilággal indulsz neki 2019-nek!

 

Irány az utcára!

Éjfélkor még a kisebb falvakban is kimennek az emberek az utcára, koccintanak, és megnézik a tűzijátékot – hiszen valaki biztos, hogy készült ezzel legalább a gyerekek kedvéért.

Még ha nincs is kedved nagyobb társaságba menni, sem pedig alkoholt fogyasztani, akkor is érdemes egy kicsit kivonulni ház elé, és megnézni a tűzijátékot.

Legalább váltasz pár szót az emberekkel, és úgy érezheted, mégsem a négy fal között ültél egész este.

És ki tudja?

Talán még meg is jön a kedved ahhoz, hogy valamelyik szomszédodhoz beugorj egy fél órára beszélgetni.

 

Mi történt veled idén?

Az egyedül töltött szilveszternek is megvan a maga előnye – azt leszámítva, hogy nem leszel másnapos egy kiadós bulizás után. Az év vége mindig tökéletes időpont arra, hogy leülj, és átgondold, mi történt veled az elmúlt egy évben.

Sikerült elérned azt, amit szerettél volna? Változtál bármit is az elmúlt évben, vagy ugyanaz a személy vagy most, mint tavaly ilyenkor? És ez pozitívum?

Vegyél elő egy naplót, és kezdd el beleírni azt, hogy 2018 hónapjaiban mi volt az a jelentős esemény, ami hatással volt az életedre, és mi az, amit szerinted meg kéne változtatni.

Ez segít abban, hogy egy kicsit összeszedettebb legyél, és ha nem is fogadalmakkal, de határozott célokkal vágj neki az új évnek.

 

Egy képzeletbeli világ

Az otthon töltött estékre tökéletes program az, ha leülsz a kanapéra, és megnézel egy-két filmet, esetleg belekezdesz egy sorozatba.

Ugyanígy szuper választás akár egy izgalmas könyv, miközben forró csokit kortyolgatsz, és elmerülsz a képzeletbeli történetben.

Így ki tudod kapcsolni az agyad, és nem fogsz azon gondolkodni, ami miatt egyedül töltöd a szilvesztert.

Akár egy szakítás, akár szociális szorongás áll a háttérben, vagy esetleg lelki gondokkal küzdesz, amikor olvasol, egy időre egészen más világba csöppensz, és jobb lesz a hangulatod is.

 

Négylábú társaság

Nem vágysz emberi társaságra, de azért mégsem szeretnél egyedül lenni?

Szilveszterkor sokaknak gondot okoz, hogy a kutyáikat, cicáikat nem merik egyedül hagyni a tűzijáték alatt, de nekik egyébként más programjuk lenne.

Ha örülnél egy négylábú barátnak az estére, akkor érdeklődj körbe a gazdi ismerőseidnél, van-e olyan, akinek szüksége lenne segítségre.

Szinte biztos, hogy legalább egy ember nagyon örülne annak, ha felügyelnéd a kis kedvencét, levinnéd sétálni, és megnyugtatod, ha megijed a durrogástól.

Így ugyan egyedül leszel, nem kell másokkal beszélgetned, de közben mégis lesz társaságod!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást