Egyedi díszek csigákból és kagylókból

Egyedi díszek csigákból és kagylókból

Címlap / Otthon / Dekor / Egyedi díszek csigákból és kagylókból

Amikor a tenger mellett nyaralunk, egyszerűen nem tudjuk ott hagyni a szebbnél-szebb csigákat és kagylókat. A gyönyörű emlékeket újra élhetjük, ha egy kicsit kreatívak vagyunk, és az összekuporgatott szépségeket felhasználjuk az életterünkben.

Asztaldísz

Akár a potpuri esetében itt sincsen másra szükségünk, mint egy szépen kivitelezett nagyobb tálra. Ebbe halmozzuk a csigákat és kagylókat, melyek még szebben mutatnak, ha előtte lelakkozzuk őket.
Ha szeretnénk még egy kicsit feldobni az összeállítást, tegyünk a tálba homokot, és egy kisebb fiolában tengervizet is.

Szélcsengő

Némi kézügyességgel egyedi szélcsengőre is szert tehetünk a gyűjtögetett apróságokból. Óvatosan fúrjuk át a szebb darabokat, és fűzzük fel őket egy zsinegre. 3-4-5 darabbal dolgozzunk egy madzagon, és minimum 3 lelógót alkossunk. Ezután fogjunk egy nekünk tetsző keretet és kössük rá a különböző hosszúságú lógókat, majd akasszuk ki a teraszra, kertbe.
Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ne a legszelesebb helyet válasszuk. Bár a neve alapján ez lenne a logikus lépés, egy idő után nagyon zavaró lehet a hangja, másrészt a nagy igénybevétel a csigáknak sem tesz jót.

Lámpabúra

A megalkotásának elve ugyanaz, mint a szélcsengőnél, csak itt figyeljünk, hogy a madzagok azonos hosszúságúak legyenek, és a kagylókat úgy fűzzük fel rájuk, hogy a lehető legjobban takarják majd a középre kerülő villanykörtét.
Azután szükségünk lesz két fémgyűrűre, melyeket adott távolságban egymástól erősen rögzítünk. Ezután rákötjük a madzagokat, és a helyére illesztjük a búrát. A lámpának ugyan tört fénye lesz, tehát nem a legideálisabb, ha olvasni akarunk, de látványra mindenképpen fantasztikus.

Ékszer

Ne hagyjuk a dobozokban kushadni legszebb nyaralásaink emlékeit, hanem viseljük azokat büszkén.

Gondoljunk csak vissza, milyen lelkesedéssel gyűjtögettük a szebbnél szebb darabokat, hát mért ne viselnénk is őket.
Arra figyeljünk csak, hogy ha fülbevalót alkotunk, akkor csak a könnyű darabokat használjuk, különben az ékesség fájdalmat is fog okozni. Nyaklánc esetében azonban használjuk nyugodtan a legfeltűnőbb csigákat, kagylókat is. Kép forrása: meska.hu – magyarbetyar

Ragasztva

Egy képkeretet vagy egy ékszeres dobozt is remekül fel lehet dobni a csigák és kagylók megkapó egyvelegével. Ehhez némi pillanatragasztóra és türelemre lesz szükségünk, valamint arra, hogy eldöntsük, szeretnénk-e hogy látszódjon az eredeti felület, vagy sem.
Az így elkészült alkotások nem csak egyediek lesznek, hanem folyamatosan a kellemes hangulatra emlékeztetnek.

Falba

Ehhez a megoldáshoz jól kell időzíteni. Amikor a legközelebbi felújítást végezzük, vigyünk fel a falra egy vastagabb ragasztó réteget. Mielőtt az megkötne, nyomkodjuk bele a csigáinkat és kagylóinkat a nekünk tetsző elrendezés- esetleg káosz- szerint.
Így egy hangulatos falrészlettel leszünk gazdagabbak. Vigyázzunk azonban, hogy ne törjenek el az ékességek, mert cseréjük koránt sem egyszerű.

Kisasztal

Az ülőgarnitúra előtt remekül mutat egy kis üvegtetejű dohányzóasztal. Hát még akkor, ha ebben a csigáink is helyet kapnak. Ehhez a legtöbb esetben külön el kell készíttetni a bútort, ám így sem kerül többe, mint ha szakboltba mennénk érte. A kialakított mélyedésbe tegyünk homokot, majd rendezzük el benne a kagylókat, csigákat, sünöket és csillagokat.
A reggeli kávé kortyolgatása közben, esetleg az esti filmnél, ha csak rápillantunk egyedi bútorunkra, megrohannak a tengerparton átélt emlékeink, és mosolyt csalnak az arcunkra.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást