Az ünnepi időszak egészségügyi problémája, mely sok nőt érint

Az ünnepi időszak egészségügyi problémája, mely sok nőt érint

Címlap / Életmód / Az ünnepi időszak egészségügyi problémája, mely sok nőt érint

A karácsonyi és szilveszteri időszak a legtöbb nő számára egy dolgot biztosan jelent: órákon, napokon át tartó takarítást és főzőcskézést! Mivel az ünnepeket valószínűleg te is szeretnéd tiszta otthonban tölteni, és finomságokkal akarod meglepni a családodat, a kezeidet alaposan igénybe veszed ezekben a napokban. Ennek pedig lehet egy fájdalmas következménye is.

A ínhüvelygyulladást tapasztalva sokan csak legyintenek, és azt mondják, „nem nagy dolog, majd elmúlik„. Azonban ha nem foglalkozol vele, a tüntetek rövid időn belül nagyon fájdalmasak is lehetnek, hiába nem tűnik komoly problémának mindez. Mindegy, mennyi idős vagy, a panaszok bármely életkorban jelentkezhetnek nálad. A karácsonyi időszakban pedig a nők jelentős része gyakran tapasztal is csukló- és kézfájdalmakat.

Az ínhüvelygyulladást többnyire a monoton, egyoldalú mozgás váltja ki. Az is találkozhat ezzel a betegséggel, aki sokat telefonozik, számítógépezik, hangszeren játszik.

De karácsonykor, amikor ablakot pucolsz, padlót súrolsz, ráadásul órákon át főzöl, te is megerőlteted a kezeidet. És ha ez napokon át így folytatódik, anélkül, hogy szünetet tartanál a házimunka közben, bizony nagy eséllyel kaphatsz ínhüvelygyulladást!

Ridofranz/istockphoto.com

Míg egyesek életükben maximum egyszer, esetleg kétszer szenvednek ettől, addig van, aki kimondottan hajlamos rá (sőt, a cukorbetegeknél is gyakrabban diagnosztizálják, noha orvosok ennek okát még nem tudják). A megerőltetések viszont rosszabb esetben akut gyulladást is okozhatnak, ami pár hónap után – amennyiben nem foglalkoztál a tünetekkel – krónikus gyulladássá alakulhat át. Úgyhogy lássuk, melyek a pontos tünetek!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»