8 egészséges nasi a gyerekednek, ha lefekvés előtt ismét éhes lenne

8 egészséges nasi a gyerekednek, ha lefekvés előtt ismét éhes lenne

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 8 egészséges nasi a gyerekednek, ha lefekvés előtt ismét éhes lenne / 3. oldal

Amikor jön a lefekvés ideje, a gyerekek hirtelen nagyon éhesek vagy szomjasak lesznek, csakhogy ne kelljen még ágybabújniuk? Ha ilyenkor csak egy kis nasizás után tudod rávenni őket a pihenésre, az alábbi egészséges finomságok közül válassz!

Almapüré bármikor

Akár házilag készíted el egy pépesítő segítségével, akár boltban veszel üveges változatot, az almapüré mindig könnyed és finom választás az esti nasizáshoz!

 

Egyszerű, de nagyszerű

Egy-egy kisebb szelet kenyér (a teljes kiőrlésű lenne a legideálisabb), megkenve krémsajttal és uborkával máris épp elég laktató lesz a gyermekednek, de nem üli meg a gyomrát sem. Ráadásul körülbelül 3 perc elkészíteni!

 

Gyümölcsös mogyoróvaj

A banán mindig jó választás estére, hiszen tele van magnéziummal, ami nyugtatólag hat a testre. Ez, egy kis mogyoróvajjal megkoronázva már épp elég laktató ahhoz, hogy a gyermeked utána jót aludjon. A banánt egyébként almaszeletekkel is lehet helyettesíteni!

 

Sonkás-sajtos tekercs

Ha a gyermeked ilyenkor sós ételeket kíván, pár perc alatt sonkából és sajtszeletekből (esetleg zöldségből) készíthetsz „elegáns” nasit neki. Egész egyszerűen csak fektesd a szeleteket egymásra, majd csavard fel őket, és egy fogpiszkálóval fogd össze. Mellé egy kis teljes kiőrlésű kenyeret érdemes adnod a gyermekednek.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»