Húsvétkor összegyűlik az egész család, mindenki süt-főz mindenfélét, és az emberre egy-kettőre fel is csúszik pár kiló. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek mennyi egészségtelen dolgot összeesznek ilyenkor. Íme néhány egészséges finomság, amit a gyerkőcök is nyugodtan fogyaszthatnak az ünnep alatt.
3/4 Gluténmentes nyuszis perecek
Hozzávalók:
• 1 csésze meleg víz
• 2 és egynegyed teáskanál száraz élesztő
• ½ tk kókuszvirágcukor (fruktóz)
• 1 evőkanál útifűmaghéjpor + 3 ek melegvíz, hogy megduzzadjon
• 3 és egynegyed csésze gluténmentes lisztkeverék
• 1 tk sütőpor
• ½ tk tengeri só
• 2 ek olívaolaj
• 1 ek juharszirup vagy méz
Vízfürdőhöz:
• 6-8 csésze víz
• ¼ csésze sütőpor
• 2 ek juharszirup vagy méz
Elkészítés:
A cukrot és az élesztőt tedd meleg vízbe 10 percre, majd a lisztet, az élesztőt és a sót keverd össze. A lisztből vegyél ki 1/4 csészével, és az élesztős mixet, az olajat, a juharszirupot, valamint az útimaghéjat keverd vele össze egy tálban, majd szép lassan adagold hozzá a többi lisztet is. Oszd szét 6 egyenlő részre a tésztát, és formázz belőlük 35 cm hosszú kukacokat. A nyuszi testének vágj le 5 cm-t, ezekből gyúrj golyókat. A nyuszik hasának hagyj egy kis lyukat és körülbelül a közepénél csavarj egyet a kukac fülein, középre pedig tedd be a hasának formázott golyót. A vizes keveréket készítsd el egy nagy tálban, majd egy spatulára helyezve 1-1 percig áztasd a pereceket. Utána sütőpapírra helyezve szórd meg nagyszemű sóval őket. 20-25 percig süsd 200 fokra előmelegített sütőben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!