Divat volt a feldolgozott étel
Ma minden dietetikus arra buzdít, hogy kerüljük a feldolgozott ételeket, az úgynevezett „processed food”-ot, de ötven évvel ezelőtt még más volt a hozzáállásuk.
Mivel akkoriban még nem igazán voltak készételek és mindenki házikosztot evett, hamar népszerűek lettek a feldolgozott ételek, a kényelem és egyszerűség miatt.
Amerikában az étel addig a farmokról származott, majd hirtelen már laboratóriumokban készítették, tele egészségtelen ízfokozókkal, térfogatnövelőkkel és tartósítószerekkel.
Mivel akkoriban még nem igazán voltak készételek és mindenki házikosztot evett, hamar népszerűek lettek a feldolgozott ételek, a kényelem és egyszerűség miatt.
Amerikában az étel addig a farmokról származott, majd hirtelen már laboratóriumokban készítették, tele egészségtelen ízfokozókkal, térfogatnövelőkkel és tartósítószerekkel.
4 hozzászólás
Mária
2021.08.14., 16:46Ötven éve avokádó?? Kókuszolaj?? Aki ezt írta biztos még kósza gondolat se volt ötven éve.
Huth Geri anyukája
2021.08.14., 19:28És nagy kár, hogy azóta megszületett.
Anyukája úgy látszik a kutyakennelben nevelte fel.
MP
2023.01.15., 05:24Azért hülyeség az egész mert ötven éve is már az üzlet határozta meg mit mondtak egészségesnek.
Kővágó Angéla
2023.01.22., 14:28Úgyúgy! 50 éve örültünk ha a Mikulás agyonkezelt narancsot hozott. Én gyerekkoromban nem hittem el hogy a banán nem téli (Tttéli!) gyümölcs mert csak akkor lehetett hellyel-közzel pár darabhoz hozzájutni. De a cikk valszeg valami amerikai női magazin forditásaként keletkezett mert angolul tud a druszám és össze kellett lapatolni gyorsan valami könnyen emészthető írásocskát. (P.S.: Én egy másik Angéla vagyok)