Lehet, hogy pszichopata? 5+1 figyelmeztető jel, amiből azonnal felismerheted

Sándor Alexandra
Írta: ,
Lehet, hogy pszichopata? 5+1 figyelmeztető jel, amiből azonnal felismerheted

Kép forrása: tinx/depositphotos.com

A legtöbb pszichopata nem egy Hannibal Lecter, tehát nincs ráírva, hogy súlyos mentális vagy idegrendszeri zavarban szenvedne. A családtagjaid, a barátaid és a munkatársaid között is akadhat ilyen ember, akinek megbélyegzés helyett sokkal inkább segítségre lenne szüksége. Íme, a következő jelekből ismerheted föl, hogy ez a helyzet!

Először is: ki számít pszichopatának? Kép forrása: arielcruz26.tumblr.com

Ha főnököd megint rád sózta a papírmunkát, vagy összevesztél az unokatesóddal, egyikük sem érdemli ki a pszichopata jelzőt pusztán az ellenérzésed vagy a konfliktusotok miatt.

Sőt, a másik véglet sem igaz: nem minden pszichopátiával élő egyén bűnöző. Robert Hare, a nemzetközileg elismert kutató így fogalmazott:

„Olyan társasági ragadozó, aki szándékosan bűbájt és manipulációt használ a céljai eléréséhez. A pszichopatának nincs lelkiismerete, nincsenek érzései mások iránt. Megszerzi, amit csak akar, méghozzá egy fikarcnyi bűntudat vagy megbánás nélkül.”

1. jel – Az empátia teljes hiánya Kép forrása: theglamourai.com

Talán ez a leglényegesebb mind közül. Általában nem azt jelenti, hogy a pszichopatát nem érdeklik mások érzései, hanem azt, hogy egyáltalán nem is képes felismerni azokat.

Ennek tudható be, hogy csöppet sem érinti meg őket a világ búja-baja. Pont ebben rejlik a közveszélyességre való hajlam is, hiszen anélkül követhetnek el gonoszságot, hogy felmérnék a tettük következményeit.

A végeredmény az idős szülők kisemmizésétől kezdve a sorozatgyilkosságig bármi lehet.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!