5+1 figyelmeztető jel, hogy egy pszichopatával van dolgod

5+1 figyelmeztető jel, hogy egy pszichopatával van dolgod

Címlap / Életmód / Lélek / 5+1 figyelmeztető jel, hogy egy pszichopatával van dolgod / 2. oldal

A legtöbb pszichopata nem egy Hannibal Lecter, tehát nincs ráírva, hogy súlyos mentális vagy idegrendszeri zavarban szenvedne. A családtagjaid, a barátaid és a munkatársaid között is akadhat ilyen ember, akinek megbélyegzés helyett sokkal inkább segítségre lenne szüksége. Íme, a következő jelekből ismerheted föl, hogy ez a helyzet!

5. jel – Túláradó önértékelés

A pszichopaták általában rendkívül pozitívan vélekednek önmagukról, és feltételezik, hogy jobbak másiknál. A fejükben ez feljogosítja őket a már említett manipulációra és megtévesztésre. Az ilyen önértékelés pénzhajhászathoz, illetve a státuszszimbólumok felhalmozásához vezethet, és gyakran folytonos dicsekvésben csúcsosodik ki. A pszichopaták hajlamosak eltúlozni a saját érdemeiket, amelyekről órákig tudnak beszélni.

6. jel – Rettegés az unalomtól

A pszichopaták egyáltalán nem tolerálják az unalmat. Hihetetlen mennyiségű izgalomra és ingerre van szükségük, ami részben annak tudható be, hogy hiányoznak az érzések az életükből – a félelem is. Ez általában kockázatkereső viselkedésben és törvénysértő magatartásban nyilvánul meg. Az érintettek hajlamosabbak a szerfüggőségre pont emiatt. Ha a felsorolt jelek alapján ráismertél valakire, semmiképpen se próbáld meg egyedül „megmenteni” vagy „meggyógyítani”! Az illetőnek komoly szakértői segítség kell.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»