10 dolog, ami minden vidékivel megtörtént már

10 dolog, ami minden vidékivel megtörtént már

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 10 dolog, ami minden vidékivel megtörtént már

Hiszen itt minden napra jut egy új infó a szomszédaidról (elvégre titkok errefelé nem igazán léteznek), a közeli erdőbe bármikor szervezhettek kirándulásokat, és a kertetekben lehet a legjobb medencés partikat rendezni. Ha kisgyermek korod óta egy aprócska vidéki településen éltél, szinte biztos, hogy az alábbi 10 dolog neked is ismerősen fog hangzani.

Hol is laksz?

Senki sem tudja, pontosan hol is van a lakhelyed. Így amikor valaki megkérdezi, honnan jöttél, a válaszodat mindig ugyanúgy kezded:

“Valószínűleg nem hallottál még róla. Körülbelül fél órányira van Pécstől/Békéscsabától/Székesfehérvártól”, vagy egy másik viszonylag híresebb várostól.

Persze már azt is megszoktad, hogy erre általában sokatmondó hümmögés, vagy egy egyszerű bólintás a válasz!

Váratlan ismerős

Akkor viszont mindig meglepődsz, ha valaki ezek után mégis rávágja, hogy egész jól ismeri a lakóhelyed.  Sőt, még barátai vagy rokonai is élnek az utcádban! 

Hogy lehet, hogy eddig nem futottatok össze a környéken? Biztosan emlékeznél rá, hiszen mindig az ismeretlen emberekre azonnal felfigyelsz… 

Korai záróra

Éjszakai élet? Persze; minden bolt, bár és kajálda bezár legkésőbb 9 órakor. Mire besötétedik, a szomszédaid többsége már régen bezárkózott az otthonába és a fiatalok sem igazán mozdulnak ki hétköznap esténként. De legalább a nyugodt pihenés garantált!

Mindenki tud mindenről

Nincsenek titkok. Semennyi. A szomszédaid még a legprofibb nyomozókat is simán leköröznék, annyi mindent tudnak rólad.

Randid volt az egyik helybéli fiúval? Még haza sem értél, de már az osztályfőnököd is tudott róla. Elszívtad életed első cigarettáját? Épphogy rágyújtottál, de valaki rögtön elárulta az anyukádnak.

Pezsgés a központban

Hol van a “központ”? Nos, ti azt az utcát vagy teret hívjátok így, ahol a legtöbb bolt és látnivaló van.

Általában itt gyűlnek össze az emberek napközben, ide járnak ki sétálni a szomszédaid, és a gyerekek is errefelé szeretnek a leginkább labdázni. Sőt, ha valamilyen rendezvényre kerül sor, szinte biztos, hogy ezt választják helyszínnek.

Helló, ex!

Az középiskolai randevúk sokszor elég kínosan alakultak, hiszen nagy esély volt rá, hogy a partnered exével jóban voltatok.

De ha véletlenül mégsem álltatok közel egymáshoz, akkor is minimum látásból ismertétek egymást, és legalább hetente egyszer össze is futottatok a boltban vagy a buszon. Bár mivel ez egy megszokott dolog felétek, könnyebben is kezelitek az ilyen dolgokat, igaz?

Ismerős arcok

Mindenki ismer mindenkit. Még ha nem is tudod név szerint megmondani, hogy az utca végén lévő házban kik laknak, arcról biztosan felismered őket.

Sőt, a barátnőddel rengeteg embernek találtatok ki titkos álneveket, így nyugodtan beszélhettetek bárkiről az utcán sétálgatva is! 🙂

Furcsa városi szokások

Mindig elcsodálkozol, ha egy nagyvárosban élő rokonodhoz mész látogatóba. Na nem azért, mert még sosem jártál olyan helyen, ahol több százezren laknak.

Egyszerűen csak furcsának tűnik, hogy itt az emberek egyáltalán nem ismerik a közvetlen szomszédaikat, pedig mindössze néhány méterre élnek egymástól. De akkor ki eteti meg a kutyájukat, ha hosszabb időre elutaznak?

Nulla unalom

Igazi profiként tudod lefoglalni magad az unalmas délutánokon. Persze ez nem véletlen, hiszen szinte biztos, hogy legalább fél órányit kell autóznod a legközelebbi nagyvárosig, ahol igazán pörög az élet szombat esténként.

És bár ez néha elég zavaró tud lenni, valójában semmi sem ér fel egy baráti sütögetéssel a kertetekben.

A legjobb pillanatok

Noha a városi barátaid meg vannak győződve arról, hogy vidéken élni elég unalmas, te pontosan tudod, hogy ez egyáltalán nem így van. Persze van, hogy szinte semmi sem történik, de emellett ott vannak a falunapok, kisebb fesztiválok és iskolai rendezvények.

Ilyenkor pedig minden ismerősöd összegyűlik, és annyi emlékezetes dolog történik, hogy még napokkal később is csak erről beszéltek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást