Otthon / Utazás

6 dolog, amit mindenki elpakol a nyaralásra – Aztán meg is bánja

6 dolog, amit mindenki elpakol a nyaralásra – Aztán meg is bánja

Amikor nyaralni mész, valószínűleg te is igyekszel minden fontos holmit elpakolni a bőröndödbe, nehogy a szálláson derüljön ki, ha valami otthon maradt. De azért akad pár dolog, amit az emberek többsége magával visz egy üdülésre, és aztán meg is bánják, mert csak a helyet foglalják, és elő sem veszik a pihenés alatt.

Keményfedelű könyv

Biztosan te is eltervezed nyaralás előtt, hogy majd a tengerparton végre olvasgatsz egy kicsit, és kipihened a fáradalmakat.

Azonban a rengeteg újdonság és élménylehetőség hatására az emberek többségének nem is igazán jut ideje az olvasásra, maximum fél vagy egy órát töltenek a könyv társaságában.

Viszont rengeteg helyet elfoglal egy keményfedelű könyv a táskádban!

Legközelebb inkább próbálj meg puha kötésű könyvet magaddal vinni, vagy a tableteden olvasgasd a könyvet.

 

Hajszárító

A legtöbb hotelben és apartmanban a szállásadók felkészülnek mindenre, így általában felszerelt szobákról van szó.

Mielőtt elutazol, érdemes megnézned, mi az, ami biztosan ott lesz a szobátokban; sok esetben ugyanis a hajszárító már alap kelléknek számít.

Emiatt nem érdemes belepakolnod a bőröndödbe, hiszen csak a helyet foglalja, és könnyen lehet, hogy nem is fogod használni.

Viszont valószínűleg te is veszel egy-két apróságot a nyaralásod alatt, a hajszárító miatt pedig lehet, hogy ezek bele sem férnek majd a táskádba.

 

Folyékony termékek

A legtöbb szálláson szappan, sampon és tusfürdő is van, de ha te mindenképpen szeretnél sajátot vinni, nyugodtan pakolj belőlük a táskádba – de figyelj oda arra, hogy mindenből kisebb kiszerelést vigyél!

Az ok, ami miatt az emberek jelentős része mégis megbánja, hogy ezeket magával vitte, az a nem elég biztonságos tárolás; sokszor ugyanis egy rosszul lecsukott kupak miatt a tusfürdő jelentős része a táskádban landolhat.

Mindig tedd bele őket légmentesen záródó zacskóba!

 

Értékes holmik

Ha van olyan holmid, ami számodra rendkívül értékes, sőt, pótolhatatlan, azt sose vidd magaddal a nyaralásra!

Például egy általad nagyon szeretett családi gyűrűt könnyen elveszíthetsz a strandon, esetleg kiránthatod a táskádból pakolás közben, és ezek után már biztosan nem is találod meg.

Épp ezért ne vidd magaddal az értékes tárgyaidat, mert az elvesztésük az egész nyaralást tönkreteheti.

Hagyd inkább otthon őket, biztonságos helyen!

 

Túl sok gyógyszer

Természetesen gyógyszert mindig vigyél magaddal a nyaralásra, hiszen sosem tudhatod, kinek fájdul meg a feje, vagy ki rontja el a gyomrát!

Azonban sokan elkövetik azt a hibát, hogy elővigyázatosságból a teljes gyógyszerkészletüket magukkal viszik a bőröndben, amiből aztán maximum csak egy-két szemet használnak el.

Ezek elég sok helyet elfoglalhatnak, így inkább csak az alap gyógyszereket vidd magaddal.

 

Kettőnél több fürdőruha

Érthető, ha szeretnél több fürdőruhát is felavatni a tengerparton, de kettőnél többet egyáltalán nem érdemes magaddal vinned egy nyaralásra.

Ez éppen megfelelő arány, hiszen amennyiben az egyikkel valami történik (például leszakad a pánt, vagy ki kell mosnod, és még vizes marad indulásra), lesz nálad egy pót, amiben tovább élvezheted a strandolást.

Viszont ennél többet kár belepaszíroznod a táskádba a helyfoglalásuk miatt!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást