5 élettapasztalat, amit minden 25 évesnek jó lenne átadni

5 élettapasztalat, amit minden 25 évesnek jó lenne átadni

Címlap / Életmód / Lélek / 5 élettapasztalat, amit minden 25 évesnek jó lenne átadni

Ha a közeljövőben múltál el 25 éves, biztos, hogy a barátaid már viccelődtek veled a korod miatt. “Gratulálok, most már közelebb vagy a 30-hoz, mint a 20-hoz” – írják a Facebookos üzenőfaladra, te pedig nevetsz, hiszen tudod, hogy az még arrébb van. Vagy mégsem?

A húszas éveid közepén valahogy nincs univerzális norma arra, hogy a korosztályodat mi jellemzi. Egyesek már évek óta dolgoznak, mások még suliba járnak. Van, aki épp új városba költözik a pasijával, és van, aki szinte minden hétvégén bulizik, hogy kiheverjen egy régi szakítást. Lehet, hogy vidám és elégedett vagy az életeddel, de az is megeshet, hogy folyton a változást keresed. Lehetsz elkeseredett, hogy nem ott tartasz, ahol anno tervezted, és motivált is, mert sokkal többet elértél.

Ha körbe tekintesz a korosztályodon, láthatod, hogy nincs egyetlen szabályszerűség, amit mindenkire fel lehetne húzni, szemben a tinikorotokkal, amikor egyértelmű volt, hogy mindenki tanul és készül a nagybetűs életre. Most már élitek az életet, de senki sem ugyanazon az úton halad. Mindegy, hogy a fentiek közül melyik csoportba tartozol, mert az alábbi öt dolgot, egyszerűen muszáj hallanod!

Nem feltétlenül azt kapod, amit remélsz

A reményteli tervek nagyon hasznosak, és fontos, hogy mindig higgy abban, hogy az élet rengeteg izgalmat tartogat számodra. Ez ugyanis óriási mozgatórugó tud lenni az egyetemi évek alatt, amikor új munkát kapsz, vagy amikor véget ér egy párkapcsolatod. Ezzel magasan tartod az elvárásaidat, fejlődsz, és képes lehetsz valóra váltani az céljaidat.

De ugyanakkor sajnos akár tetszik, akár nem, az élet nem fog úgy menni, ahogy te tiniként megálmodtad. Bizony lesz olyan, hogy a rossz férfibe szeretsz bele, és arra is lesz példa, hogy az áhított munkát nem kapod meg.

Az élet kiszámíthatatlan, és még a legalaposabb tervezés mellett sem halad úgy, ahogy szeretnénk. Ez viszont sosem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltál!

Nem lesz minden kérdésre válaszod

Valaki egyszer azt mondta, hogy harminc éves korodra ki kell találnod, mit szeretnél az élettől, a kijelentése pedig elterjedt annak ellenére, hogy egyáltalán nem igaz!

Hiszen elég csak körbenézned, és láthatod, hogy az emberek többsége még harminc felett sem feltétlenül tudja, mit szeretne csinálni. Teljesen normális, hogy 25 évesen még gondolkodsz azon, milyen karrier passzolna hozzád, és érthető, ha még nem találtad ki, merre szeretnél élni, és milyen utat akarsz bejárni.

Sose hagyd, hogy elbizonytalanítsanak azok, akik szerint ennyi idősen már a családalapítással kéne foglalkoznod. A te életed, a te döntéseid!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást