7 dolog, amit eltanulhatunk a pasiktól, hogy könnyebb legyen az életünk

7 dolog, amit eltanulhatunk a pasiktól, hogy könnyebb legyen az életünk

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 dolog, amit eltanulhatunk a pasiktól, hogy könnyebb legyen az életünk

Na jó, néha nehezünkre esik beismerni, de a srácoknak általában könnyebb az életük. Hogy miért? Nem csak azért, mert nekik sem szülni nem kell, sem havonta 3-5 napot hasfájással és egyéb kellemetlenségekkel tölteni, hanem azért is, mert teljesen máshogy fogják fel a körülöttünk lévő világot – néhány dolgot pedig mi is eltanulhatunk tőlük.

Néha visszafoghatjuk az érzelmeket

Persze, nem szégyen sírni, és semmi értelme magadban tartanod, ha valami bánt, vagy valaminek nagyon örülsz – de biztos, hogy hisztiért kiált, ha kicsit hosszabb a sor a boltban, vagy ha a pasid elfelejtette a csokidat a boltból?

Van, amikor megéri három mély levegőt venni, és nem túldramatizálni a dolgokat – egyrészt azért, mert első lendületedből olyat mondhatsz, amit megbánsz, másrészt azért, mert komolyabban vesznek, ha csak ritkábban akadsz ki, de akkor okkal.

Tanulj meg dönteni!

Drágám, mit együnk vacsorára?Nem tudom, nekem mindegy.Akkor legyen kínai.Fúj, az nem jó.Akkor olasz?Most nem akarok szénhidrátot enni.Egy jó leves?Azt most nem kívánom.

Ismerős? Az istenért sem tudunk néha dönteni, még akkor sem, ha olyan banális dologról van szó, mint a vacsora. Ne vegyél mindent olyan komolyan, és néha hagyd, hogy csak úgy érzésből dönts egy-egy kérdésben – persze ne abban, hogy felmondj-e vagy sem, vagy vállalj-e gyereket, de mondjuk abban, hogy mit egyetek, nyugodtan engedd el magad.

Ne görcsölj rá arra sem, ha nincs kedved elmenni bevásárolni és főzni – kövesd a pasik példáját, és jutalmazd meg magad azzal, hogy rendelsz valami finomat a NetPincérről, és az ágyban eszed meg a kedvenc sorozatodat nézve!

Háttérbe a pletykával

Mi, nők, legtöbben szeretünk pletykálni – nincs is értelme tagadni. Ha összeülünk a barátnőkkel, szeretjük megtárgyalni, kinek van új pasija, ki vágatta szörnyűre a haját, vagy kit rúgtak ki az állásából.

Ezzel csak akkor van gond, ha a szűk baráti körön kívül is csinálod, és elterjed rólad, hogy te vagy a pletykás lány.

A srácok ritkán beszélnek egymásról, sőt, még magukról is a barátaiknak – ha nem a legjobb barátnőiddel vagy, tartsd te is ehhez magad.

Ne vedd olyan komolyan!

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor az élet számodra is egy csatatér, ahol a legkisebb beszólás is a legnagyobb hatást gyakorolhatja rád. Emlékszel még arra a negyedikes undok kislányra, aki azt mondta, kövér vagy? Megmaradt, nem?

Pedig nem kellene olyan komolyan venni mindent – sokszor, ha valaki rosszat mond, csak le akar húzni a saját szintjére, mert neki is rossz napja van, vagy egyszerűen nem figyel oda, mennyire bántó, amit tesz. A srácok nem veszik annyira halálosan komolyan magukat, és az életüket sem, így több problémán könnyebben túljutnak, mint mi.

Érdemes eltanulni tőlük a dolgot.

Nézd a nagyobb képet!

Hajlamosak vagyunk elveszni a részletekben – most nem kapjuk meg a fizetésemelést, a pasink a haverokkal akarja tölteni a hétvégét, és a barátnő is beszólt valamit, ami nem esett jól.

Pasiként ezeken átsiklanánk, és a nagyobb képre koncentrálnánk: mondjuk arra, hogy legalább jó helyen vagyunk a karrierünk szempontjából, a kapcsolat egyébként tök jól működik, és a barátnő is jó fej mindig, biztos csak rossz napja volt.

Nincs értelme minden apró részletet elemezni, mert csak magunkat szívatjuk meg vele – nem is kicsit.

Barátok a pasi előtt!

A srácokra jellemző inkább, hogy a barátságokat jobban értékelik, mint egy-egy kapcsolatot – bár ránk nézve ez nem túl hízelgő, mégis követendő példa lehet.

Borítottál már fel barátságot egy srác miatt, akiről aztán kiderült, hogy nem is érdemelte volna meg az idődet?

A barátaid azok, akik mindig ott vannak melletted – hiába vagy szerelmes, erre mindig emlékezned kell, és nem hanyagolhatod el őket semmiféle pasiért, még akkor sem, ha véletlenül kiderül, hogy ő az igazi.

Figyelj magadra!

Lássuk be: a pasik általában többet gondolnak magukra, mint mi, nők.

Hajlamosak vagyunk anyaszerepbe kényszerülni, és mások szükségleteit a sajátjaink elé helyezni, ami egy darabig biztosan jól is jöhet, de ha túlzásba visszük, azzal jár, hogy nem érünk el annyi mindent az életben, amennyit szeretnénk.

Ne félj önző lenni, és azt tenni, amit szeretnél! Foglalkozz a saját életeddel, és ha azt rendbetetted, akkor jöhetnek mások – de mindig te legyél a lista élén!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást