5 dolog, amiben egy nő független maradhat

5 dolog, amiben egy nő független maradhat

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amiben egy nő független maradhat

Akár minden percet a pároddal szeretnél tölteni, akár a saját fejed után mész, mindenképpen léteznek bizonyos helyzetek, amelyekben egyedül is jogod van dönteni. Lássuk, melyek ezek!

Különbözőek vagyunk

Bár minden ember és kapcsolat más, alapvetően három típust különböztethetünk meg e tekintetben.
Vannak olyan párok, akik öt külön töltött perc után már érzelmileg túlfűtött SMS írására adják a fejüket, szöges ellentétük pedig a „jó reggelt, jó éjszakát” típusú kapcsolat, amikor szinte csak ez a két kifejezés hangzik el a felek között egész nap. Lelki egészség szempontjából a két véglet közötti arany középút tekinthető optimálisnak.

1. Külön szórakozás

A párkapcsolat két – természetesen eltérő múlttal rendelkező – ember közös jelene, s szerencsés esetben jövője is. Minél több szálon keresztezi egymást az életetek, annál több a közös ismerős, és annál valószínűbb, hogy együtt is mentek szórakozni.
De mi van akkor, ha két különböző baráti kör kétfelé hív benneteket? Eláruljuk: semmi. Kettőtök viszonyának is jót tesz, ha külön élményekre is szert tesztek, tehát bátran mondjatok igent a csajos vagy pasis estékre!

2. Külön utazás

Legyen szó családi körben töltött ünnepekről vagy nyaralásról, teljesen rendben van, ha külön töltötök néhány napot.
A kapcsolat egyre komolyabbá válásával – a hazásság szintjén legalábbis biztosan – a család is a barátok is elválaszthatatlan „csomagként” tekinthetnek majd rátok, addig azonban nem dől össze a világ, ha te az ország egyik felén töltesz el néhány szabadnapot, a párod pedig a másikon. Egy csajos vagy fiús nyaralás sem gyengíti köztetek a köteléket, sőt, még közelebb hoz majd titeket egymáshoz.

3. Külön kassza

Ez az a téma, melyet minden párnak magának kell kiokoskodnia. Előfordulhat, hogy tanácsokat hallasz innen-onnan, ám valójában a pénzhez való hozzáállásotok nem jelzi a kapcsolatotok minőségét.
Vannak, akik teljes anyagi függetlenségben érzik jól magukat, míg másoknak örömöt okoz az első közös villanyszámla. Persze, az „enyém” és a „tiéd” közötti határok idővel kissé elmosódnak, ám házaspárok is lehetnek boldogok külön kasszán, ha éppen úgy látják jónak.

4. Külön ágy

Imádod a szerelmedet, de sajnos… horkol… Te bagoly típus vagy, ő pedig pacsirta, esetleg fordítva? Szeret az ágyban internetezni, te pedig falra mászol a monitor fényétől? Ha ilyen ellentét áll fenn, akkor a boldogság titka nem az alkalmazkodásra való törekvés, hanem a saját igények felismerésén alapuló elkülönülés!
Bátran pihenjetek külön ágyban, akár külön szobában – így különös bája lesz annak a helyzetnek, amikor „meglátogatjátok” egymást. Arról nem is beszélve, hogy ha mindketten kialusszátok magatokat, jobban oldjátok meg a konfliktusokat.

5. Külön lakás?

Hallottál már a minglikről? A szinglihez hasonló hangzású, amerikai eredetű szó azokat a párokat jelöli, akik szerelmesek ugyan, de valamiért úgy döntöttek, hogy nem közös fedél alatt akarják tengetni a napjaikat.
Ennek számos előnye és hátránya van, ugyanakkor az élettársi viszonnyal való összehasonlítgatásnak semmi értelme, hiszen valakinek az egyik, másnak pedig a másik jön be. Ha úgy érzed, jobb lenne, ha később, vagy esetleg csak a házasságkötés után bútoroznátok össze, nyíltan és őszintén beszéld meg a kedveseddel a helyzetet!

Légy tisztában önmagaddal!

Ezek a magatartásformák első hallásra meglepőnek tűnhetnek, hiszen a külvilág azt sugallja, hogy a boldog párok még a toalettre is együtt mennek.
Ám ha alaposan körülnézel a környezetedben, látni fogod: néhányan az imént felsoroltak szerint alakítják a kapcsolatukat, míg sokan mindenáron próbálnak megfelelni a feltételezett elvárásoknak. A legfontosabb, hogy ismerd és vállald föl a saját igényeidet!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást