Ha nap mint nap ételmaradékos a konyhapult, egyértelmű, hogy le kell takarítanunk, akárcsak az, hogy nagyjából hetente érdemes üzembe helyeznünk a porszívót. Vannak viszont olyan dolgok is, amelyek esetében egyáltalán nem tűnik olyan kézenfekvőnek, milyen gyakran indokolt a kitisztításuk. Közülük többre viszont hetente is érdemes időt szakítanunk, és hogy valóban hatékonyak legyünk, a tisztítás módszere sem mindegy.
2/4 Hajkefe
Miért érdemes hetente kitisztítanod? A legtöbben napi rendszerességgel használunk hajkefét, a hajunkon lévő olajok pedig nap mint nap átkerülnek rá. Így ha nem tisztítod meg rendszeresen, folyamatosan olajat és nagy valószínűséggel korpát, illetve egyéb szennyeződéseket is állandóan visszaviszel a hajadra. Pontosan ezért hetente ajánlott kitisztítanod.
Hogyan csináld? Először is távolítsd el a hajkefe sörtéiről a hajszálakat és az esetlegesen jelen lévő nagyobb darabkákat. Ezután ha a hajkefe nyele nem fából van, áztasd be egy tál meleg vízbe és egy kevés samponba. Tisztítsd ki alaposan, jól öblítsd le, nyomkodd ki belőle a vizet, majd a sörtéivel lefelé fordítva hagyd megszáradni egy törölközőn. Ha fa hajkeféd van, akkor hagyd ki a beáztatást, és minél óvatosabban próbáld meg kitisztítani úgy, hogy minél kevesebb folyadék érje, például egy nedves törlőkendő segítségével.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!