Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a reggeleket, varázsolj a reggelizőasztalra isteni zöldséges palacsintákat! A lehetőségek tárháza szinte végtelen, bármilyen variációban elkészítheted a pancake-eket az ízlésed és a hűtőd tartalma szerint, ráadásul ilyen formában a gyerekek is biztosan szívesebben fogyasztják a zöldségeket!
3/4 Koreai csoda
Koreában a palacsintaszerű, lisztből vagy tojásból készült zöldséges ételeket csonnak nevezik, úgyhogy ha egy kis különlegességre vágysz, te is kipróbálhatod ezt reggelire valamilyen izgalmas szósszal.
Hozzávalók: 280 g liszt, 3,5 dl víz, 1 tojás, 250 g tört krumpli vagy röszti burgonya, 125 g sárgarépa, 1 fej kápia paprika, 1 kisebb cukkini, 2-3 szál újhagyma, olaj, só, bors.
Miután minden zöldséget megmostál, vágd őket vékony szeletekre, majd tedd bele egy tálba és jól sózd meg. Ehhez jöhet a tojás, a liszt, majd a víz. Keverd el a hozzávalókat, és ha már szépen összeállt a massza, süsd ki a kis palacsintákat – ennek legalább 3-4 perc kell majd oldalanként. Tálalás előtt öntsd nyakon őket pikáns szószokkal!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!