Japánban már hosszú idők óta rajonganak érte, Európában azonban csupán elmúlt években fedezték fel csodaerejét. Azóta már desszertekhez, sőt kávékba is előszeretettel használják. Ismerd meg a zöld tea legnemesebb fajtáját, a matchát!
4/6 Megtisztítja a szervezetet
A tealevelek a klorofill nevű anyagnak köszönhetik zöld színűket, mely segít kivonni a méreganyagokat a szervezetből.
Ellentétben más fajtákkal, melyeknél eldobjuk a leveleket, miután elkészült a tea, a matchát (por formában) azokkal együtt fogyasztjuk el.
A teacserjéket a szedés előtt árnyékban nevelik, ennek következtében a növény leveleinek klorofill és aminosav tartalma megnövekszik.
A klorofill egyensúlyban tartja a vér PH-szintjét, segíti a vese és a máj működését is és antibakteriális tulajdonságokkal bír.
A fogyókúrádhoz is kiváló kiegészítő lehet, hiszen az EGCG nevű anyagnak hála megállíthatja a zsírsejtek növekedését, ha pedig közvetlenül edzés előtt fogyasztod, jóval több zsírt égethetsz el a testmozgás alatt, mint egyébként.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!