December 12. – 18.: Színes programok Advent harmadik hetében

December 12. – 18.: Színes programok Advent harmadik hetében

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / December 12. – 18.: Színes programok Advent harmadik hetében

Megkezdődött a visszaszámlálás karácsonyig, de a nagy rohanás előtt még szakíts időt ezekre a szuper programokra! Koncerteket, színházi előadást és irodalmi estet, vásárokat, de akár egy hétvégi villámutazást is tartogat ez a hét.

Hétfő – december 12.

Eros Ramazotti koncertje

A sármos olasz popzenész Perfetto elnevezésű turnéja keretében érkezik Budapestre, ahol legfrissebb albumja, a tavalyi Perfetto mellett leghíresebb dalait is előadja, így biztosan felcsendül majd a Piu Bella Cosa vagy az Otra Como Tu is az Arénában.

Kedd – december 13.

Shakescreen Film Club IV. – Peter Brook’s King Lear

Hihetetlennek hangzik, de 400 éve született William Shakespeare.

Az évfordulót a Petőfi Irodalmi Múzeum filmklubbal ünnepli: ezúttal Peter Brook klasszikusa, a Lear király lesz műsoron. Az eredeti nyelven vetített film előtt Dr. Sam Gilchrist Hall, a British Council tanára, Shakespeare-szakértő tart bevezetőt.

TÁP Színház: Korrup Schőn

A kedd mindenképpen a magaskultúra jegyében zajlik, hiszen másik ajánlatunk napjaink egyik legeredetibb színtársulatának, a TÁP színháznak az előadása. A Korrup Schőn mindenki számára kellemetlenül ismerős helyzetképet fest a korrupcióról, egy képzeletbeli magyar kisváros lakóinak történetein keresztül.

Szerda – december 14.

Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni / Egy szerelem története

Radnóti és Gyarmati kapcsolata a magyar irodalom egyik legszebb szerelmi története, melyre most Árnyékban éles fagy vagy címmel új képeskönyvvel és hozzá kapcsolódó irodalmi esttel emlékeznek a Várkert Bazárban.

Brian élete filmvetítés

A karácsony közeledtével minden évben előkerül a Monty Python abszurd klasszikusa, amely egy kicsit más nézőpontból mutatja be Jézus történetét – a Bem Mozi jóvoltából most a nagyvásznon nézheted újra vagy pótolhatod be a filmet!

Csütörtök – december 15.

Zeitgeist #8: Text ’n Beat

Kíváncsi vagy, hogyan születnek azok a slágerek, amiket utána a fél ország dúdol?

Mi a titka a Quimbynek, a Kiscsillagnak vagy a Wellhellonak?

Most mindez kiderül, ugyanis az együttesek frontemberei, Kiss Tibi, Lovasi András és Fluor Tomi tartanak szakmai fórumot a dalszövegekről.

Péntek – december 16.

Karácsonyi kétnapos LoveBug Vintage vásár

A LoveBug Vintage igazán stílusos vásárral várja a karácsonyt: pénteken és szombaton pezsgőzve, izgalmas programok között kutathatsz a legegyedibb vintage cuccok után az üzletben!

Péterfy Bori & Love Band: Karácsonyi Farsang 4.

Akár a legújabb vintage szerzeményeidet is viselheted Péterfy Boriék beöltözős buliján, amit már negyedik éve rendeznek meg. Idén a jelszó: úrihölgyek és szép halottak. Mert miért ne lehetne karácsonykor farsang?

Szombat – december 17.

Advent Expressz Prágába

Valami igazán különleges programra vágysz egy héttel karácsony előtt? Akkor az Advent Expressz Élményvonatot neked találták ki: a kétnapos utazás keretében felfedezheted a karácsonyi díszbe öltözött cseh fővárost, de a vonat fedélzetén is karácsonyi bulit és forralt bort ígérnek a szervezők!

Nick Cave: One More Time with Feeling – 3D-s vetítés

Nick Cave legújabb albumába és a fia elvesztésének tragédiájával birkózó zenész életébe enged betekintést ez a különleges, fekete-fehér 3D-s dokumentumfilm, amelyből eredetileg csak egyetlen vetítést tartottak volna Budapesten – a nagy érdeklődésre való tekintettel viszont itt a második alkalom!

Vasárnap – december 18.

Divat Placc by Night

Utolsó előtti alkalmához érkezett az éjszakai vásározás: a Divat Placc by Night összeköti a piacozást a szórakozással, hiszen workshopokkal, zenével és falatozással is várnak a szervezők.

Eközben kiemelt magyar divattervezők megjelenését és más meglepetéseket is ígérnek azoknak, akik számára este kezdődik az élet.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást