Csirkés kukoricaleves

Csirkés kukoricaleves

Címlap / Életmód / Receptek / Csirkés kukoricaleves

A hosszú tél után annyira jól esik egy üdítő, könnyű krémes leves! A kukoricaleves úgy ízvilágban, mint színben illik a húsvéti ünnepekre.

Hozzávalók (4 személyre)

– 1 l csirke erőleves
– 2 csirkemell, kicsontozva
– 2 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér
– 1 evőkanál kukoricaliszt
– 60ml víz
– 420 g kukorica konzerv, vagy fagyasztott kukorica megfőzve
– 100 g füstölt sonka, vékonyra szeletelve
– 2 tojásfehérje
– 1 kiskanál szezámolaj
– 6 zöld mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
– Só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése

1. Öntsük az erőlevest egy lábosba, tegyük bele a csirkét egészben és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és főzzük kb. 10 percig, vagy amíg a csirke megfő, de még nem szárad ki. Vegyük ki a léből a csirkét és bontsuk finom foszlányokra.

2. Adjuk a leveshez a gyömbért, majd a forrásban levő léhez lassan kevergetés mellett adjuk hozzá a kukoricalisztet, míg sima homogén keveréket nem kapunk. A főtt kukoricát botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a leveshez, amellyel be fog sűrűsödni.

3. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, sonkacsíkokat.

4. Amíg fő, habverővel verjük fel a tojásfehérjét, majd fokozatos kevergetés mellett adjuk a leveshez. Főzzük 2 percig, vegyük le a tűzről.

5. Keverjük hozzá a szezámolajat és a zöld mogyoróhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor szórjuk még meg mogyoróhagymával.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást