A csírákról már jó ideje tudjuk, mennyire egészségesek és milyen nagymértékben hozzá tudnak járulni napi ásványi anyag és vitaminbevitelünkhöz. Sokan komoly pénzeket hagynak ott a szupermarketekben értük, pedig pár száz forintból jóval frissebb csírához juthatunk otthon is.
3/5 Hogyan gondozd?
Nagyon fontos, hogy a csíráztatás során kövesd a használati utasítást, ugyanis egyes magokat előzőleg be kell áztatni, ráadásul sok esetben a csíráztatási idő is jelentős mértékben eltér. Nagy általánosságban egyébként nem kell túl sok mindenre odafigyelned.
A legtöbb magot elegendő reggel és este átöblíteni (le sem kell venned a gézlapot az üvegről), illetve arra célszerű ügyelni, hogy fényes, de tűző naptól védett területen csíráztassunk.
Természetesen akadhatnak kivételek, ezért is kell elolvasnod a magok csomagolásán levő használati utasítást.
Fontos az is, hogy egyszerre csak kis mennyiséget készíts el az adott befőttesüvegben, mert a növekvő, kusza szálaknak köszönhetően már egy evőkanálnyi mag is soknak bizonyulhat a későbbiek folyamán.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!