Csipkés manikűr házilag, lépésről-lépésre

Csipkés manikűr házilag, lépésről-lépésre

Címlap / Stílus / Test / Csipkés manikűr házilag, lépésről-lépésre

Imádod a romantikus és egyedi manikűrmegoldásokat? Akkor a csipkés körömlakk technikát neked találták ki! Minimális alapanyag és egy kis kézügyesség kell csak hozzá és máris elkészítheted a legváltozatosabb színekben, megoldásokban a csipkés körmöket. Lássuk, hogyan is kell csinálni!

Hozzávalók

A csipkés körömfestési technika csak néhány alapanyagot igényel. Ahogy a körömlakkozáshoz általában, úgy most is kelleni fog alapozó és fedőlakk (ez utóbbiból bátran válaszd a csillámos kivitelűeket), egy színes lakk bármilyen színben és egy kis darab csipke, valamint ennek felvágásához egy kisolló és a felhelyezéshez egy fapálcika, illetve ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor egy kis szemöldökcsipesz is.
Színválasztásnál érdemes figyelembe vennünk, hogy a színes lakk lesz az alapszín, a csipke pedig ezen a díszítés, vagyis jó, ha ezek harmonizálnak egymással.

Csipkeválasztás

A csipke kiválasztásánál csak néhány alapszempontot kell figyelembe vennünk. Semmiképpen se keverjük az anyagokat, még akkor sem, ha a minta azonos, csak más-más színekben is rendelkezésünkre áll.
Ha olyan csipkénk van, amely apró mintás, akkor az ideális lesz a körömdíszítésre, de a legsemlegesebb anyag is tökéletes lesz. A csipkedíszítés nagyon dekoratív elem, ezért nem érdemes túllőni a célon, nehogy giccses vagy „túl sok” legyen a dekorációból.

Előkészületek

A körmök szokásos előkészítése után a tisztára mosott csipkéből vágj a körmeid méretével megegyező darabokat, az sem baj, ha kicsit nagyobbak lesznek a kelleténél. Érdemes többet előkészíteni, hogy ha bármi gond van a felhelyezéssel, akkor tudjuk miből pótolni azokat, amelyek esetleg nem sikerülnek tökéletesre.
Ezeket készítsd ki, és tedd az összes többi hozzávaló közé, hogy kéznél legyen, amikor éppen ezekhez érünk a műveletek során.

Lakkozás

A csipkés körmök elkészítése ugyanúgy kezdődik, ahogy az a szokásos körömlakkozásnál lenni szokott: kenjük fel az alapozó réteget, hagyjuk megszáradni, majd ezután vigyük fel a színes lakkot.
Elég lesz egy rétegben, de akkor ügyeljünk arra, hogy kellő mennyiségű körömlakkot vigyünk fel ahhoz, hogy egyrészt alaposan befedje mindenhol a körmeinket, másrészt pedig hogy a csipkét abba tudjuk majd rögzíteni. Ügyeljünk a száradási időre, mivel a folyamatot a maximum félig száraz állagú körmökön kell majd folytatnunk.

Díszítés

A legfeljebb csak részben megszáradt körömlakkra óvatosan helyezzük fel a csipesz vagy a fapálcika segítségével a csipkedarabokat. Óvatosan nyomjuk bele, de ne az ujjunkat használjuk, mivel akkor csúnya lesz a lakk felülete, inkább a fapálcikát vagy a csipeszt.
Ezért is érdemes a körmeinknél nagyobb méretű csipkedarabokat vágni, mivel csipesszel könnyebben odailleszthetjük a nagyobb darabokat és biztosabban kifeszíthetjük őket a lakkrétegen.

Fixálás

Ha a csipke felvitele megtörtént és az anyag mindenhol egyenletes, és megfelelően beágyazódott a színes körömlakkba, akkor várjuk meg, amíg az egész tökéletesen megszárad. Ezután vágjuk le az oldalt kiálló darabokat, hogy a dísz tökéletesen igazodjon körmünk alapjához.
Száradás után még vigyünk fel egy csillogó, akár nagyobb csillámdarabokkal is felszerelt fedőlakkot, amely végleg rögzíti az egész kompozíciót. Szánjunk elég időt a száradásra, mivel ennyi lakkréteg és a csipke együtt a szokásosnál kicsit vastagabb réteget fognak képezni, amely ha nem szárad meg rendesen, bizony könnyen sérülhet.

Tanácsok kezdőknek

Ezzel gyakorlatilag a végére is értünk a műveletnek. Ha szépen választottuk meg a felhasznált elemeket, akkor egy igazán gyönyörű kompozíció lesz a végeredmény. A díszítési módot, ahogy már írtuk, nem érdemes túlzásba vinni, de annyit még mindenképpen elbír a csipkés körömlakkozás, hogy a gyűrűs ujjunkra egy mintásabb darabot válasszunk.
Viselhetjük csipkés ruhákkal vagy kiegészítőkkel, alkalmazhatjuk hosszú vagy rövid körmökön, a végeredmény ugyanaz: egyedi, nőies és finoman látványos benyomást érhetünk el vele, és biztosak lehetünk abban, hogy ugyanilyen körme senki másnak nincsen az egész világon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást