Egészség / Életmód / Lélek

Így csinálj nagytakarítást a lelkedben

Így csinálj nagytakarítást a lelkedben

A tavaszi nagytakarításra minden évben sort kerítünk, pedig legalább ilyen fontos lenne az is, hogy a lelkünkből kisöpörjük az évek során felhalmozott gondokat. Íme, néhány jó tanács, hogy idén ne csak a lakásod, a lelked is ragyogjon a takarítás után!

Engedd el a régi berögződéseket!

Gondold végig, hány olyan rossz szokás van, amit magaddal cipelsz. Nem, komolyan!

Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy kevesebb kávét kellene innod, vagy kevesebb vörös húst enni, hanem hogy bizonyos dolgokat, amiket már túlléptél, kinőttél, meghaladtál, még mindig a régi módon csinálsz, mert azt szoktad meg, vagy azt ismered.

Az út, amit mások jelölnek ki neked, nem lehet igazán a tiéd. Gondold végig, mi az, amit az elvárások és a beidegződések mögött te, saját magad, igazán akarsz.

Szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól!

Mindegy, milyen viszony köt össze: régi barátság, ismeretség, munka vagy rokoni szálak, ha egy kapcsolat lecsapolja az energiáidat ahelyett, hogy valamilyen módon az épülésedre szolgálna, akkor egészen egyszerűen fel kell függesztened azt.

Ne hagyd, hogy emiatt bűntudatod legyen, vagy hogy valaki érzelmileg zsaroljon.

Bármi köt is ezekhez az emberkehez, biztos, hogy nélkülük is meg tudod oldani a dolgot. Ha egyszer elvágod ezeket a kötelékeket, és megszabadulsz a béklyóidtól, azonnal érezni fogod az energiatöbbletet, amivel bármire képes leszel.

Zárd le, amit le kell

Ne görgess magad előtt tovább olyan ügyeket, amelyeknek már rég egy fiók mélyén lenne a helye. Minél tovább tologatod, halogatod ezeket a feladatokat, annál több gond és teher rakódik rájuk, ezért bármennyire is ijesztőek, jobb őket most lezárni, mert később csak még nehezebb lesz.

Hatalmas megkönnyebbülést fog jelenteni, ha nem kell mindig elbújnod egy feladat elől, vagy kifogásokat keresned rá, hanem végre szembenézel a problémával, és megkeresed rá a megoldást, hogy utána el is felejthesd az egészet.

Bocsáss meg magadnak!

Mindenki hibázik néha, és senki sem tökéletes. A múltbéli ballépéseidből érdemes tanulni, bocsánatot kérni azoktól, akiket megbánthattál velük, de egyúttal el is kell engedned a magaddal kapcsolatos negatív érzéseidet.

Ez nem csak a múltra, a jelenre is igaz: ne ostorozd magad azért, mert valaki látszólag sikeresebb, vagy jobban teljesít nálad.

Egyrészt kifelé mindenki a legjobb arcát mutatja, és nem biztos, hogy ez megfelel a valóságnak, másrészt azzal sincs semmi baj, ha nem mindig, mindenben leszel te a legjobb. Senki sem lehet az.

Ne engedd be a szemetet!

Végül, ha sikerült a lelkedet kitakarítanod, ügyelj arra, hogy a tisztaság sokáig meg is maradjon. Ne engedj be bármilyen információt.

Manapság szinte lehetetlen elkerülni, hogy tömegével zúduljanak rád a hírek, de az már a te döntésed, hogy melyiknek engeded, hogy hatással legyen a hangulatodra.

Ne kezdj el olyan információkat, rossz indulatú pletykákat feldolgozni, amelyek csak elszívják az energiádat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást