Csináld magad: Az 5 legjobb növény címke jelölő, hogy mindig tudd, mi hol nő a veteményesedben

Csináld magad: Az 5 legjobb növény címke jelölő, hogy mindig tudd, mi hol nő a veteményesedben

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Csináld magad: Az 5 legjobb növény címke jelölő, hogy mindig tudd, mi hol nő a veteményesedben

Veteményest készíteni és saját fűszernövényeket termeszteni jó móka, de mit sem ér az egész, ha fogalmunk sincsen, az egyes zöldségeket és növényeket hova ültettük. A háztáji gazdálkodás hasznos dolog, de nem csak a termesztés és palántázás alapszabályaival kell tisztában lennünk, hanem gondolnunk kell a különböző kiegészítő tevékenységekre is – például arra, hogy megjelöljük veteményesünk növényeit, így mindig tudni fogjuk, mit-hol keressünk.

Nagyon sok jó oldala van annak, ha saját veteményesünk van. Általa gazdaságosan tudunk termeszteni különböző növényeket, melyeket például az ebédhez vagy a fűszerezéshez megbízható, házi forrásból biztosítunk. Nem kell külön elmenni és megvásárolni a piacon a paradicsomot, a paprikát, és nincs szükség arra, hogy a boltban szaglásszuk, melyik kapor elég érett már ahhoz, hogy eltegyük vele a kovászolni való uborkánkat. Mindezek mellett saját növényeink gondozása és a veteményessel való időtöltés saját jóllétünkhöz és feltöltődésünkhöz is nagyban hozzájárulhat.

Nem árt tisztában lenni azonban azzal (főleg, ha sok fűszert és növényt ültetünk), hogy az egyes fajoknak merre találtunk helyet a kertben, vagy, ha cserépben és ládában neveljük őket, melyiket mibe és merre ültettük. Ez leginkább a termesztési folyamat legelején nagyon lényeges, hiszen kezdetekben nagyon sok kerti növény és fűszer szinte ugyanúgy néz ki, amint kibújuk a földből. Az ehhez szükséges kiegészítő címkéket megvásárolhatjuk az erre szakosodott boltokban, de akár házilag is készíthetünk nagyon stílusos és aranyos kis növény jelölőket is, hogy mindig tudjuk, mi-hol nő kiskertünkben.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!