Divat / Stílus

Nem csak téli alapdarab: trendi és stílusos tavaszi szettekben a western csizma

Nem csak téli alapdarab: trendi és stílusos tavaszi szettekben a western csizma

Még sosem volt western csizmám, de úgy tűnik, idén fel kell zárkóznom: a kilencvenes évek biztos visszatérőjeként ez a darab is bekerült az alapvetőnek számító fazonok közé. Ahogy az a többi, frissen felelevenített retro fazon esetében megfigyelhető, úgy a western csizma is sokkal kifinomultabb, letisztultabb formában tér vissza idén és szerencsére messze nem csak rojtos bőrnadrággal és inggel számít trendinek. A western csizma hanyag lazaságot és stílusosságot kölcsönöz a viselőjének, úgyhogy érdemes rá beruházni – de hogyan viseld?

Ruhákkal párosítva

A western csizmát idén bármivel felveheted, és ezt jól mutatja az is, hogy egyre több influencer viseli őket akár könnyed, nyári ruhákkal párosítva. Az már más kérdés, mennyire praktikus viselet egy csizma akkor, amikor már a hőmérő higanyszála is kellően magasra kúszik, de a divatban sokszor nem annyira a praktikum, mint a látszat a mérvadó. Talán nem érdemes megvárni a nyarat ezzel az összeállítással, érdemesebb még tavasszal, adott esetben harisnyával párosítva viselned a western csizmát – ha felkapsz hozzá egy kiskabátot, vagy egy blézert, nagyon látványos és különleges összhatást érhetsz el.

 

 

Emelt derekú nadrágokkal

A magas derekú ruhák, nadrágok és szoknyák idén biztos slágerdaraboknak számítanak, ezért bátran támaszkodhatsz rájuk akkor is, ha a western csizmádhoz keresel méltó társat. Bármilyen felsővel párosíthatod őket, nem kell feltétlenül a hanyag lazaságot megcéloznod, mert ehhez a fazonhoz remekül illenek a frissen felelevenített, viktoriánus stílusú, vagy éppen buggyos ujjrészek is. Ezek a blúzok az idei tavaszi, nyári szezon garantált befutói és közkedvelt alapdarabjai lesznek. Ha követed a trendeket, akkor most nem fogod tudni megkerülni őket. Szerencsére nem is érdemes! A szélesebb ujjrészek még karcsúbbnak mutatják a derékvonalat, úgyhogy optikailag is sokat számítanak.

 

 

Emeld ki a csizmádat

A western csizmához remekül passzol a laza, sportos, fiatalos irányvonal, így ezekkel a stílusokkal nyugodtan kísérletezgethetsz, amikor igyekszel összeállítani az aktuális szettjeidet. Tavasszal könnyen hangsúlyosabbá teheted a csizmádat, ha szeretnéd: ehhez elegendő, ha a szokásostól eltérő színű, vagy mintás darabot szerzel be, de az szintén remek lehetőség, ha háromnegyedes nadrággal párosítod. Ez ugyancsak nagyon trendi szabásvonal az idei szezonban, megéri tenni vele egy próbát. 

 

 

Bő szabású nadrágokkal 

Nem éppen hétköznapi viseletről van szó, de ha nem félsz stílusos és egyedi darabokat viselni, akkor a bő szabású farmerekkel bátran párosíthatod a western csizmádat. A divat ezen a téren most nagyon megengedő, jelenleg úgy tűnik, bármi, bármivel passzol, és abszolút belefér a sportos-elegáns stílus ötvözése, valamint a hanyag elegancia és a lazaság társítása. Erre remek példát jelentenek a bő szabású farmeres és a western csizmás összeállítások.

 

 

Hagyományos irányvonal

Akkor sem kell lemondanod a western csizmáról, ha nem vagy a híve a túlságosan feltűnő, vagy éppen szokatlan megjelenésnek. Szerencsére ezt a csizmát is viselheted egészen visszafogott, már-már hétköznapi szettekben, miközben nem muszáj nélkülöznöd a stílusosságot és a trendek követését. Felveheted például egy hosszú, A-vonalú szoknyával, kötött blúzzal, pulóverrel. Hasonlóan jól mutat a vastagabb anyagú, testhezálló ruhák mellett is ez a fazon, de azzal sem tudsz hibázni, ha a sportosan kényelmes stílus mellett voksolsz, és egy skinny farmerrel kapod fel ezt a különleges darabot. A poncsók, kendők remekül passzolnak a western csizmához, bátran viseld őket együtt!

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást