Hírek / Párkapcsolat / Szerelem

A COVID átalakította még azt is, mit keresünk egy partnerben

A COVID átalakította még azt is, mit keresünk egy partnerben

Miután mindenki otthon töltötte a hétvégéket és hétköznap estéket, az online randizás és a társkeresők népszerűsége jelentős ugrásnak indult. Mindenki próbált új ismeretségekre szert tenni, új lehetőséget találni a kapcsolatok teremtésére, és tekintve, hogy a bulizás, bárban ismerkedés háttérbe szorult, az emberek is határozottabbak lettek ezen a téren.

Az elmúlt hónapokban volt idejük gondolkodni, több emberrel beszélgetni a neten, és ez lehetőséget adott arra, hogy rájöjjenek, mire is vágynak igazán egy kapcsolattól.

Szakértők úgy vették észre, hogy míg korábban sokaknál az olyan felületes tényezők, mint a munkahely, a randi minősége vagy az anyagi helyzet fontos volt, addig ez a pandémia hatására némileg háttérbe szorult. Az emberek sokkal nagyobb figyelmet kezdtek fordítani arra, hogy a másik féllel milyet lehet beszélgetni, miután a puccos találkozók többé nem voltak opciók.

Sokkal jobban tudtak fókuszálni arra, hogy milyen a másik személyisége, milyenek a nézetei, ha nem voltak figyelmet elterelő körülmények.

Randizási szokások a koronavírus járvány alatt
martin-dm/istockphoto.com

Egészen másfajta kötődések alakultak ki, és sokkal több olyan randevúra került sor, ami már biztos alapokon nyugodott. Elvégre az emberek online többet társalogtak egymással ezt megelőzően, jobban megnyíltak, és vágytak már a közelségre, társaságra. Ez utóbbi pedig sokakat ráébresztett arra is, hogy futókalandok helyett valami komolyabbra vágynak.

A pandémia előtt, amikor szórakozóhelyeken lehetőségük nyílt könnyed ismerkedésre, egyéjszakás kalandra, nem érezték hiányát egy társnak – szemben a karanténos időszakkal. Ekkor ugyanis többen egyedül maradtak, ami feltette a pontot az i-re, és meghozta a kedvüket a párkereséshez.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást