Ha azt mondom Capri, biztosan mindenkinek a citromok jutnak eszébe, hiszen a szigetet elárasztják a citromfák. Ezeket pedig fel is használják a helyi vendéglátásban, hiszen megannyi citromos finomságot készítenek a turisták számára. Képzeletben most Capri-ra repítünk és tálalunk néhány igazán frissítő, nyári finomságot.
2/4 Citromos Mousse
Tűzforró nyári napokra a legjobb édesség jól lehűtve. Nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell majd sokáig bajlódnod vele a konyhában. A pohárkrém aljára tördelj össze kekszet, ez lesz a „tészta” réteg. Adhatsz hozzá egy kis olvasztott vajat, amitől még jobban összeáll majd a kekszréteg a pohár alján, de nélküle is finom lesz.
Hozzávalók (7-8 adag): 8 db tojás, 2 dl frissen facsart citromlé, 2 1/2dl habtejszín, ½ tk só, 4 db citrom héja, 30 dkg cukor, 1 tk vaníliakivonat
Egy nagy tálban keverj össze négy egész tojást és négy sárgáját. Add hozzá a citromlevet, 25 dkg cukrot és a sót. Állandó kevergetés mellett, alacsony lángon, kb 15 perc alatt sűrű, puding állagot kapsz majd. Ezután szűrd le és mehet a hűtőbe pihenni. A megmaradt négy tojásfehérjét kezdd el habbá verni úgy, hogy közben a szintén megmaradt 5 dkg cukrot elkezded hozzá adagolni. A kemény habot több részletben keverd össze a kihűlt citromkrémmel. A tejszínhabot és a vaníliakivonatot kell már csak felverni, majd a citromos habbal összeforgatni. Az elkészült citromhabot adagold a kekszrétegre, majd díszítheted citrommal, vagy akár bogyós gyümölcsökkel is. Figyelem! Lehetetlen leállni az fogyasztásával!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!