Egy ilyen sós palacsintaszerű ropogós nagyszerű reggeli vagy vacsora. Nagyon finom kapormártással.
Hozzávalók a mártáshoz:
– 120 ml tejföl
– 100 ml majonéz
– 1 evőkanál friss metélőhagyma, apróra vágva
– 1 / 2 teáskanál szárított vagy friss kapor
– 1 / 2 teáskanál só
A ropogóshoz:
– 4 reszelt nyers burgonya
– 3 tojás, felverve
– 1 / 4 csésze vöröshagyma, apróra vágva
– 1 teáskanál só
– 1 / 4 teáskanál bors
Elkészítése:
1. Egy kis tálban keverjük össze a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőszekrénybe.
2. A burgonyát, tojást, hagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.
3. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, formáljunk a burgonyából palacsintákat és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára mindkét oldalát.
4. Szolgáljuk a hideg kapros mártással.