Burgonya ropogós kapormártással

Burgonya ropogós kapormártással

Címlap / Életmód / Receptek / Burgonya ropogós kapormártással

Egy ilyen sós palacsintaszerű ropogós nagyszerű reggeli vagy vacsora. Nagyon finom kapormártással.

Hozzávalók a mártáshoz:

– 120 ml tejföl

– 100 ml majonéz

– 1 evőkanál friss metélőhagyma, apróra vágva

– 1 / 2 teáskanál szárított vagy friss kapor

– 1 / 2 teáskanál só

A ropogóshoz:

– 4 reszelt nyers burgonya

– 3 tojás, felverve

– 1 / 4 csésze vöröshagyma, apróra vágva

– 1 teáskanál só

– 1 / 4 teáskanál bors

Elkészítése:

1. Egy kis tálban keverjük össze a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőszekrénybe.

2. A burgonyát, tojást, hagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.

3. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, formáljunk a burgonyából palacsintákat és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára mindkét oldalát.

4. Szolgáljuk a hideg kapros mártással.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!