Életmód / Család

7 bújós, ragaszkodó cicafajta, akik igénylik a gazdi társaságát

7 bújós, ragaszkodó cicafajta, akik igénylik a gazdi társaságát

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy a cicák kevésbé kötődnek a gazdájukhoz, nem igénylik annyira a társaságot, és rendkívül függetlenek. Azonban az, hogy egy macska mennyire ragaszkodó és bújós, nagyban függ a fajtájától, személyiségétől is. Az alábbi cicafajták például kimondottan érzelmesek!

Skót lógófülű macska

Az évezredek óta tartó megszelídítés hatására ezek a gyönyörű cicák kimondottan család-, és nem utolsó sorban gyerekbaráttá váltak.

Igénylik a gazdi figyelmét, és ha ezt nem kapják meg, mindent elkövetnek, hogy kivívják maguknak. Nem érzik jól magukat egyedül, tekintve, hogy nagyon barátságosak és szociálisak.

Különösen kedvelik a gyermeki társaságot, ezért kisgyerekes családoknak is előszeretettel javasolják a skót lógófülüt. Halkszavú, csendes fajta, így könnyű vele az együttélés.

 

Egzotikus rövidszőrű

Ennek a cicafajtának legnagyobb jellemzője egyedi arca, hiszen egy kicsit mindig morcosnak tűnik.

De ez ne tévesszen meg, ugyanis belül egy igazán bújós, barátságos lélek rejtőzik, aki nagyon szeret a gazdája ölében aludni. Érdeklődő és kíváncsi természet, nagyon szeret játszani, sokszor egy papír galacsinnal is órákig elvan.

Ráadásul plusz pont, hogy a gyermekekkel, sőt, még a kutyákkal is jól kijön. Tudtad, hogy Garfield is egzotikus rövidszőrű cica volt?

 

Burmai Szent Templommacska

Ez a tündéri cicafajta nem csak szépségével rabolja el az emberek szívét. Nyugodt természetű, barátságos, és rendkívül ragaszkodó, ezért a 6-8 órás egyedüllétet nehezen viseli.

Szakértők szerint érdemes egy cicatársat szerezni mellé, hogy ne érezze magát magányosnak. Jó hír, hogy a megfelelő táplálás és ápolás mellett a szőre csak minimálisan hullik, ráadásul igazán egészséges típus.

Ha olyan cicát szeretnél, aki mindig nyitott az összebújásra, ő jó választás lesz!

 

Ragdoll

Ha mindig is nehezen tudtál dönteni, hogy kutyát vagy macskát válassz, a Ragdoll lesz a legjobb döntés számodra!

Ez a cica ugyanis sokak szerint valójában egy macskaalakot öltött kutya: izgatottan várja, hogy hazaérj, követ a lakás különböző pontjain át, és ha leülsz a kanapéra, biztosan az öledbe ugrik.

Sőt, még azt is megtaníthatod neki, hogy ha valamit eldobsz, visszahozza! Nagyon szociális, nyitott és érdeklődő cicafajta, aki jól kijön más állatokkal is.

 

Maine Coon

A híres, amerikai cicafajtával biztosan te is találkoztál már, hiszen rendkívül népszerű a gazdik körében. És nem csak szépsége miatt!

A Maine Coon ugyanis nagyon barátságos, gyorsan kötődni kezd a gazdájához, és mérsékelt figyelmet igényel. Nehezen viseli, ha hosszú ideig egyedül van, ilyenkor muszáj lekötni a figyelmét.

A szőre azonban folyamatosan hullik, és gyakori ápolásra van szüksége, ráadásul sajnos egészségügyi problémák is jelentkeznek ennél a fajtánál, így ha Maine Coon cicát szeretnél, fel kell készülnöd az anyagi vonzatára is.

 

Szfinx

Sokan idegenkednek a Szfinx cicáktól, nem éppen átlagos, szőrtelen külsejük miatt, pedig ez a fajta rendkívül szórakoztató és imádnivaló!

Szereti kivívni a gazdi figyelmét, ezért mindig azon töri a fejét, most épp mivel érje el, hogy vele foglalkozz. Hűséges, ragaszkodó, és az idegenekkel szemben is nagyon nyitott, arról nem is beszélve, hogy más állatokkal is jól kijön.

Nagyon szeret a gazdi ölében ülni, ezért arra fel kell készülnöd, hogy az első éjszakától kezdve melletted akar majd aludni.

 

Devon Rex

Ha allergiás vagy a cicákra, de mindenképpen vágysz egyre, ez a hipoallergén fajta jó választás lehet számodra.

Heti egyszer szükséges csak átfésülni a bundáját, és minimálisan hullik a szőre, így az allergiád sem jelentkezik (persze ha nagyon érzékeny vagy rájuk, sajnos nem garantált, hogy nem jönnek ki a tünetek).

A Devon Rexnek nagy a figyelemigénye, a napi 8 óra távollétet egyáltalán nem viseli jól, maximum 4 órán át képes feltalálni magát. Valódi gazdifüggőről beszélünk, ugyanis az állandó ölelgetést, játékot, törődést igényli.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást