Életmód / Receptek / Táplálkozás

Brokkolis-karfiolos sertésszelet kókuszolajjal

Brokkolis-karfiolos sertésszelet kókuszolajjal

Kókuszolajjal készítettem el ezt az ételt. Különlegesen finom lett. A kókuszolaj természetes eljárással készül, adalékanyagoktól és transzzsíroktól mentes. Hevítés során nem oxidálódik, így nem képez pörkanyagot sütés közben.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet sertés karaj só bors 4 karfiol rózsa 4 brokkoli rózsa 10 dkg füstölt sajt 1+1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A karfiolt és a brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Evőkanálnyi kókuszolajon a húst elősütjük.

A sült húsok méretének megfelelő méretű tepsit kókuszolajjal vékonyan kikenünk.

A húsokat a tepsibe helyezzük. A karfiolt és a brokkolit arányosan elosztjuk a szeleteken.

A füstölt sajtot felkockázzuk, és zöldségek tetejére helyezzük. A serpenyőben visszamaradt kókusz olajat a sajtra öntjük.

200 fokon 15 perc alatt elkészül ez a finom étel, mivel a húst már elősütöttük.

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást