Kókuszolajjal készítettem el ezt az ételt. Különlegesen finom lett. A kókuszolaj természetes eljárással készül, adalékanyagoktól és transzzsíroktól mentes. Hevítés során nem oxidálódik, így nem képez pörkanyagot sütés közben.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertés karaj só bors 4 karfiol rózsa 4 brokkoli rózsa 10 dkg füstölt sajt 1+1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Evőkanálnyi kókuszolajon a húst elősütjük.
A sült húsok méretének megfelelő méretű tepsit kókuszolajjal vékonyan kikenünk.
A húsokat a tepsibe helyezzük. A karfiolt és a brokkolit arányosan elosztjuk a szeleteken.
A füstölt sajtot felkockázzuk, és zöldségek tetejére helyezzük. A serpenyőben visszamaradt kókusz olajat a sajtra öntjük.
200 fokon 15 perc alatt elkészül ez a finom étel, mivel a húst már elősütöttük.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.