Kikapcsolódás / Szórakozás

7+1 borzongós északi sorozat, ha kedveled a skandináv stílusú krimiket

7+1 borzongós északi sorozat, ha kedveled a skandináv stílusú krimiket

A klasszikusok

Ha még nem vagy jártas az északi krimisorozatok világában, azt ajánljuk, hogy a klasszikusokkal kezdd.

Az alapító darabok között olyan kincsek vannak, mint a Stieg Larsson féle Millennium trilógia, A híd (Bron/Broen) című svéd-dán koprodukciós sorozat, vagy az Egy gyilkos ügy (Forbrydelsen) széria – mindegyiknek van jó sikerült amerikai adaptációja is, de mi mindenképpen az eredeti megnézését javasoljuk.

Fortitude

A Fortitude egy kisvárosi közösségben játszódó komor és rideg széria. A különlegességét a sarkvidéki közeg adja, ahol erősen limitált a menekülési lehetőség, és a szélsőséges időjárási viszonyok is akadályozzák a nyomozást.

Súlyos jellemek, nehéz karakterek feszülnek egymásnak, és a rituális gyilkosságokban szerepet kap a misztikum és az őrület is. Egyik főszereplője Richard Dormer, aki a Trónok harca Beric Dondarrion-jaként alakított emlékezeteset.

Trapped

A Trapped (Ófærð), vagyis Csapdában című sorozat a lélegzetelállító Izlandról érkezett.

A feszültség elsődleges forrása az, hogy miközben megcsonkított halottakat dob ki magából a Jeges-tenger, a szélsőségesen zord időjárási körülmények elzárják a külvilágtól a települést. A főszereplő a méltán népszerű, viking küllemű Ólafur Darri Ólafsson, aki amerikai születésű izlandi színész.

Shetland

A Shetland Skóciából, az ország legészakibb szigetéről érkezett. Az izolált édeni helyszín, az elképesztően vadregényes szigetcsoport lenyűgöző kontrasztot teremt a drámai eseményekkel.

A múltból eredő bűncselekmények felderítése a maroknyi nyomozócsoportra hárul. Vezetőjüket, a szimpatikus és humánus Jimmy Perez felügyelőt azonnal meg lehet kedvelni, és sorsát szívén viseli a néző.

Még 4 borzongós északi sorozat a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást