Hozzávalók
– 1/2 pohár liszt
– só és frissen őrölt bors
– 4 db. szárazra törölt borjúszelet
– 4 evőkanál vaj
– 2 evőkanál olíva olaj
– 1/4 pohár száraz fehérbor
– 1 pohár húsleves
– 2 evőkanál felaprított petrezselyem
– citromcikkek a tálaláshoz
Elkészítés
– Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra. A liszted sózd, borsozd. Klopfold ki a borjúszeleteket, majd lisztezd be a szeletek mindkét oldalát.
– Ez serpenyőben olvaszd fel a vajat az olajban, közepes láng felett forrósítsd fel. Helyezd bele a borjúszeleteket és süsd mindkét oldalon 2-2 percig.
– Ha a sütéssel végeztél, válts nagy lángra és öntsd a serpenyőbe a bort és hagyd főni legalább egy percig. Add hozzá a húslevest és főzd amíg a serpenyőben lévő folyadék a felére csökken. Keverd bele a petrezselymet, a megmaradt vajat, fűszerezd sóval és borssal.
– A borjúszeleteket helyezd tálcára, majd öntsd nyakon a serpenyőben lévő szósszal. Tálald citromcikkekkel.
Jó étvágyat kívánunk!