7 boldogság tipp, mely feldobja napjaidat!

7 boldogság tipp, mely feldobja napjaidat!

Címlap / Életmód / Egészség / 7 boldogság tipp, mely feldobja napjaidat!

Az utóbbi időben lehangoltabb vagy a kelleténél vagy csak egysíkúnak tarod az életed? Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek garantáltan feldobják a hangulatodat!

Keress magadnak új hobbit!

Ha eddig még nem találtál olyan elfoglaltságot, amelyet szívesen űzöl, akkor érdemes keresned egyet, hiszen az biztosan örömet fog csempészni napjaidba. 
Tipp: Mindig akadnak újabb és újabb mozgásformák, próbáld ki bátran őket, hiszen jó esély van rá, hogy találj egy olyat köztük, amiben örömödet leled majd, nem beszélve a leadott kilókról, amelyek folyamatosan olvadnak majd le rólad.

Meditálj!

A meditálásnak számos pozitív hatása van, feltölt energiával és következtében kiadhatod magadból a felgyülemlett feszültséget. A meditáció során testünk ellazul és szellemünket átadjuk a nyugalomnak és csak a belsőnkre koncentrálunk. 
Tipp: Alkalmazd hetente legalább egyszer, vagy amikor szükségét érzed, hiszen segíthet ellazulni és közelebb kerülni önmagadhoz. A meditáció tökéletes módszer arra, hogy kikapcsolódj, így egy stresszes nap után nagyon jót tehet. 

Pozitív gondolatok

A pesszimizmus levertté tehet, és ha hagyod, hogy eluralkodjanak rajtad a rossz gondolatok, akkor csak úgy vonzod majd magadhoz a negatív dolgokat. 
Tipp: Száműzd magadból a negatív gondolatokat és csak a pozitív dolgokra koncentrálj! Hangsúlyozd a szép dolgokat, amelyek körülvesznek és vedd észre erősségeidet és a benned rejlő jó tulajdonságaidat! Ha a pozitív dolgokra koncentrálsz, akkor sokkal boldogabb lehetsz és könnyebben észreveszed majd a lehetőségeket, mely életedet még sikeresebbé és kiegyensúlyozottabbá teheti.

Győzd le a félelmeidet

Félelmeink legyőzése sokkal erősebbé és magabiztosabbá tehet bennünket, ezért megéri leküzdenünk legbelsőbb szorongásainkat. Sokszor olyan dolgoktól félünk, amelyek igazából nem is olyan ijesztőek, és ha szembenézünk ezekkel a dolgokkal, akkor az jókora lökést ad majd önbizalmunknak.
Tipp: Ha eddig féltél egy bizonyos állattól, akkor ismerkedj meg velük közelebbről, és tudj meg minél többet róluk, és rá fogsz jönni, hogy nem is olyan félelmetes, mint amilyennek korábban gondoltad.

Lovagolj!

Ha eddig még nem próbáltad ki a lovaglást, akkor mindenképpen érdemes lóra pattannod, hiszen azontúl, hogy remek sport, kikapcsol és nem utolsó sorban teljesen megnyugtat. Átmozgatja teljes testedet és átélheted a szabadság örömét.
Tipp: Már a lovardák hangulata nyugalmat és kikapcsolódást okoz, így ha nem is ülsz fel, akkor is érdemes kilátogatnod, hiszen már a lovak jelenléte is jót tesz hangulatodnak és lelkiállapotodnak.

Ajándékozd meg magad!

Nem kell mindig ok arra, hogy meglepd magadat egy kis aprósággal vagy megvedd a hőn áhított ruhát, amit már oly rég kinéztél magadnak. Egy kis meglepetés mindenkinek jár, hiszen az újonnan szerzett zsákmány garantáltan jó kedvre derít és bearanyozza a napodat.
Tipp: Minden hónapban tegyél félre egy kis pénzt, amit arra szánsz majd, hogy megajándékozd magadat. Nem kell nagy dolognak lennie, elég egy kis apróság, például egy új körömlakk, hogy feldobd a napodat.

Sportolj rendszeresen!

A rendszeres sportnak számos áldásos hatása van, többek között formálja a tested, önbizalmat ad és kiegyensúlyozottabbá tesz, valamint könnyebben tudod majd átvészelni a mindennapi problémákat.
Tipp: Keress egy olyan sportot, amit örömmel űzöl és végezd hetente legalább három alkalommal. Már az első hét után érezni fogod a változást, hogy közérzeted sokkal jobb lesz, és szebbnek fogod látni a mindennapokat.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!