8 bódító forralt bor recept karácsonyra

8 bódító forralt bor recept karácsonyra

Címlap / Életmód / Receptek / 8 bódító forralt bor recept karácsonyra

Forrósítsd fel a téli estéket egy különleges ünnepi forralt borral! A következőkben néhány mennyei receptet mutatunk be, különleges fűszerekkel:

Rozmaringos rizling forralt bor

1,5 l rizling fehérbor (2 üveg)
120 ml víz
120 ml cukor
2 citrom héja
2 evőkanál szárított rozmaring
60 ml méz Melegítsük forróra a vizet (de ne forraljuk), közben keverjük hozzá a cukrot, rozmaringot és mézet. Hagyjuk ázni 10 percig. Öntsük hozzá a bort. Melegítsük újra, de ne hagyjuk, hogy lobogni kezdjen.
Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón.

Narancsos ánizsos forralt bor

2 üveg vörösbor (lehetőleg kék szőlőből készült, Cabernet vagy Shiraz a legjobb)
6-7 evőkanál barna cukor
1 fahéjrúd
3 csillag ánizs
1 teáskanál szegfűszeg
1 narancs és héja Hámozzuk meg a narancsot hámozóval (csak az aromás külső héjára lesz szükség). Vágjuk apró csíkokra a héjat. Facsarjuk ki a narancsot. Egy nagy edényben tegyük oda főni a bort, öntsük hozzá a narancslevet és keverjük hozzá a barna cukrot.
Tegyük bele a fűszereket: fahéj, ánizs, narancshéj, szegfűszeg. Fedjük le. Tartsuk melegen 1 órán át, míg a bor átveszi teljesen az ízeket. Puncsos csészékben szolgáljuk.

Fahéjas konyakos forralt bor

500 ml víz
2 evőkanál cukor
2 fahéjrúd
2 üveg vörösbor
120 ml konyak
Citrom héjA vizet forraljuk egy nagy tálban fel, keverjük hozzá a fahéjat, cukrot, citromhéjat. Öntsük hozzá a bort és lassú tűzön forraljuk fel. Keverjük hozzá a konyakot és vegyük le a tűzről. Szűrjük le és forrón szolgáljuk fel!

Forralt bor brandyvel

700 ml víz
200 g cukor
1 citrom héja
1 fahéjrúd
15 db. szegfűszeg
1 üveg vörösbor
100 ml brandy Főzzük fel a vizet és összes fűszert egy nagy edényben, forraljuk együtt 10 percig. Adjuk hozzá a bort és melegítsük fel kb. 80 fokra. Adjuk hozzá a brandyt is. Fedjük le és hagyjuk pár percig, hogy átvegyék egymást az ízek. Melegen tálaljuk.

Citrusos forralt bor

120 ml víz
100 g cukor
1 narancs
2 citrom
3 fahéjrúd
12 szegfűszeg
2 üveg vörösbor Forrósítsuk fel a vizet (de ne forraljuk), keverjük hozzá a cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Hagyjuk állni 10 percet. Adjuk hozzá a bort. Hámozzuk meg a narancsot és a citromokat és keverjük hozzá. Fedjük le és hagyjuk összeérni az ízeket. Melegen igyuk!

Szerecsendiós, szegfűszeges forralt bor

3 üveg Cabernet Sauvignon bor
250 ml narancslé
1/2 teáskanál szerecsendió
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál egész szegfűszeg
1 evőkanál méz
2 evőkanál barna cukor Tegyük oda a bort főni, keverjük hozzá az összes fűszert. Gyakran kevergessük, és tartsuk nagyon alacsony lángon. Mielőtt felfőne, vegyük le a tűzről. Melegen ajánljuk!

Kardamomos forralt bor

2 evőkanál barna cukor
1 narancs
1 fahéj
2 szegfűszeg
5 kardamom hüvely belseje
750 ml víz
1 üveg vörösbor Hámozzuk meg a narancsot. Tegyük a héjat és minden egyéb összetevőt a bor kivételével egy edénybe és melegítsük fel alacsony lángon kb. 10 percig (ne forraljuk fel). Öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy felmelegedjen, de ne forrjon fel. Hagyjuk állni pár percig fedő alatt. Szűrjük le és tálaljuk melegen.

Barna cukros forralt bor

2 üveg száraz Cabernet Sauvignon
1 narancs héja
1 fahéjrúd
8 egész szegfűszeg
1 egész szerecsendió
6-8 evőkanál barna cukor
narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. Lassú tűzön melegítsük. Fedjük le és hagyjuk 2 órát állni. Szűrjük le és melegen tálaljuk narancs szeletekkel.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!