Blogolj! A legkedveltebb női blogok

Blogolj! A legkedveltebb női blogok

Címlap / Életmód / Egészség / Blogolj! A legkedveltebb női blogok

Manapság egyre divatosabb az online naplóírás, mind a magánéletben, mind szakmailag. Miért is jó a blogírás? A következő cikkünkből ezt is megtudhatod.

Mi a blog?
A blog napjaink egyik legkedveltebb internetes műfaja. Az internetes napló egy olyan általában szöveg alapú weboldal, amely periodikusan újabb bejegyzésekkel bővül. Ezek a bejegyzések fordított időrendi sorrendben jelennek meg a blogfelületen, általában linkekkel, valamint a bejegyzésekhez fűzött kommentekkel. A blog továbbá egy publikációs forma is, mely a nyilvánosságnak szól. Stílusa változatos, témája szabad és aktuális. Nincsenek formai követelményei, valamint általában terjedelmi határa sincs megszabva.

Bloggerek
A blogger az a személy, aki blogírással foglalkozik. A profinak mondható bloggerek általában nem csupán egy blogot vezetnek. A magyar bloggereknél általában a blogírás csak melléktevékenység, nem úgy, mint egyes amerikai kollégáiknál, akik komoly összegeket keresnek egy-egy blog folyamatos vezetésével. A blogolás a bloggerek között nem csupán irkálást, hanem egy aktív közösségi életet jelent, valamint egy kreatívabb és önállóbb munkavégzést vagy hobbit.

Miért írjunk blogot?

Önkifejezés
Akár személyes blogot írunk, akár tematikus blogot vezetünk, nagyon fontos tényező, hogy kifejezhetjük magunkat. Az önkifejezés, az írás terápiás célzatú is lehet, hiszen az ember kiírhatja magából azokat a dolgokat, amelyek nyomasztják, vagy ha nem személyes élményeinket írjuk le, akkor a szakmánkhoz kapcsolódó blogban is kifejezhetjük magunkat. Az írás öröme pedig jó hatással van az ember életére. Az írás a szórakozás és szórakoztatás, a véleményünk megosztása és a kellemes időtöltés kifejeződése is lehet.

Kapcsolatépítés
Blogírás által nem csupán az önkifejezésre kapunk lehetőséget, hanem arra is, hogy megismerjünk másokat. A blog a személyes kapcsolatok kialakulásának lehetőségét tárja elénk, hiszen általa számos hasonló érdeklődésű emberrel ismerkedhetünk meg online, akikkel talán később a személyes életben is megismerkedhetünk. Ez a fajta ismerkedés és kapcsolattartás különösen azok számára fontos, akik elkerülnek egy idegen és ismeretlen környezetbe, ahol még nem rendelkeznek barátokkal és kapcsolatokkal, így a blogjuk által megteremthetnek maguk számára egy közösséget, amihez tartozhatnak.

Szakmai előmenetel
Manapság egyre divatosabb a szakmánkkal kapcsolatos blogot vezetni. Az ilyen típusú blogok által nem csupán tapasztalatunkat és tudásunkat oszthatjuk meg másokkal, de a munkaerőpiacon is kiemelkedhetünk egy-egy jól és folyamatosan vezetett szakmai bloggal. Az álláskeresés során remek referenciaanyag lehet egy jól összeállított blog, amely a munkaadó felé közvetíti nem csupán tárgyi felkészültségünket, hanem akár egyéb kompetenciáinkat is. Tehát érdemes egy olyan blogot vezetnünk, amely feltárja a szakmánk iránti elhivatottságunkat és az adott területhez tartozó egyre bővülő szakmai tudásunkat.

Elővigyázatosság
Akár szakmai, akár személyes blogot vezetünk, fontos az elővigyázatosság. Mivel bárki követheti és olvashatja a bogunkat, ezért nem érdemes olyan információkat megosztanunk, amely következtében elveszíthetjük a munkánkat, vagy kellemetlen helyzetbe kerülhetünk egy-egy kollegánkkal, vagy barátunkkal. A blogírás során mindenképpen gondoljuk meg, hogy milyen információkat osztunk meg magunkról, hiszen sokszor vissza is élhetnek a rólunk megtudott információkkal. Tehát a blogírás egy hasznos és kellemes időtöltés lehet, azonban mindig érdemes odafigyelnünk a megosztott információk minőségére.

Az általunk legkedveltebb női blogok

KREATÍV

Napos varrós blog
Huncutkacérna
Gablen alkotóműhelye
Theia kreatív blog

GASZTRO

Anya főztje
Rita konyhája
Mami hami
Andi konyhája
Mirelle konyhája
Táncoló fakanál DIVAT

VadJutka
Stylista Blogger
Hoppá Retikül
Balla Vivienne divatfotó
Festy in Style
ÉkSzertartás

ÉLETMÓD és OTTHON

Életmód blog
Magyar Otthon
Praktikum bútor    

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást