Bipoláris a párom – ilyen hatással volt a kapcsolatunkra

Bipoláris a párom – ilyen hatással volt a kapcsolatunkra

Címlap / Életmód / Lélek / Bipoláris a párom – ilyen hatással volt a kapcsolatunkra

Vajon milyen előjelei vannak? Hogyan lehet felismerni és kezelni ezt a fajta betegséget, ami első körben mániákus energiabombaként csapódik le az emberben, majd követi egy mély depresszív hangulat?

A tavalyi évem borzasztóan fárasztó és pörgős volt. Páromról mindig is tudtam, hogy nagyon okos és intelligens ember, több tudás van a fejében, mint az átlag emberekében. Ezt bizonyította már az életünk során több alkalommal is, éppen ezért támogattam, mikor egy szuper dolgot talált ki, ami a környezetünkre és az emberek életére is jó hatással lehet.

Megjelentek a betegség első jelei

A gondok akkor kezdődtek, mikor nagy szervezések és pénzköltések vették kezdetüket és arra lettünk figyelmesek a családdal, hogy megváltozott a viselkedése. Nem az a nyugodt és szerény ember volt már egy ideje, mint akit a 7 év alatt ismertem.

Alig aludt, folyamatosan dolgozott valamin, túlpörgött, rengeteg új emberrel kezdte felvenni és tartani a kapcsolatot – mindez hónapokig, megállás nélkül.

Nem volt már a realitás talaján és habár éreztem, hogy valami elpattant benne, de nem tudtam hová tenni a dolgot.

Egyszerűen nem értettem, hogy mi történik.

Olyan szinten kezdett elmérgesedni a helyzet, hogy én a gyerekekkel kénytelen voltam elköltözni, mert nem bírtam már egy idegen emberrel együtt élni, ugyanis annak éreztem őt. Nem értettük meg egymást és minden áldott nap gyomorgörccsel feküdtem és keltem. A tekintete is megváltozott. Állandóan a gép előtt ült és nem reagált sűrűn a külvilág felé, amit ha szóvá tettem, teljes mértékben tagadott.

Mivel a családunkban nagy az összetartás, ezért segítségükkel sikerült felismerni, hogy itt mentális zavar állhat a háttérben, méghozzá a bipoláris személyiségzavar. Minden negatív élmény ellenére igyekeztem úgy felfogni a dolgokat, hogy neki igenis segítségre van szüksége és nem hagyhatom magára.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást