Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Címlap / Stílus / Haj / Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Éjszaka

Ha azt szeretnénk, hogy gyorsabban nőjön hajunk, éjszakára szorosan össze kell fogni. Ez több szempontból is szerencsés, egyrészt, mert nem kócolódik, másrészt kényelmesebb. Arra mindenképp figyelni kell – nappali copfozásnál is -, hogy a hajgumi semmiképp sem legyen befőttes gumi, sem pedig gyöngyös csecsebecse, mert abba beletekeredik a még viszonylag rövid haj is. Mindig textil alapú, nem túl szoros és nem túl laza hajgumit használjunk. A székelyfonás – sárkány, vagy parketta – fonás kisebb tincsekben a leginkább megfelelő, ha elég szoros.

Sapka

Nyáron a melegben, vagy amikor lázasak vagyunk, gyorsabban nő a haj. Tehát télen, vagy már a hűvösebb időszak kezdetén is érdemes sapkát hordani – olyat, ami valóban meleg. Lehet hálósapkát is használni, ám fokozottan kell figyelni sapka használatnál arra, hogy rendszeresen ki legyen mosva, mivel a sapkában lévő fejbőr kipárolgása kedvezően hat a gombák szaporodásának – melyek korpásodást, hajhullást okoznak.

Szőke hajú nő sapkával
istockphoto

Mosás igen, hajszárítás nem

Vannak hajnövesztő samponok, melyek között biztosan van olyan, ami serkenti a haj növekedését, ám sokkal fontosabb az, hogy minél hosszabb a haj, annál többször kell mosni, ugyanis a folyamatosan copfba kötött haj a töveknél ,,befülled”.

Ha teheted, kerüld a hajszárító használatát. A forró levegő nem csak a hajszálak végét teszi tönkre, így hiába nő, utána kell vágatni rendszeresen, hanem a forró és a hajszárítás utáni hideg levegő váltakozása sem tesz jót.

Festés?

Akárki akármit mond, a hajszárító igenis töredezetté teszi a hajat, ami azt jelenti, hogy míg havonta kicsivel többet, mint egy centit nő a haj, azt le is kell vágni, hogy megszabaduljunk a töredezettségtől.

Alaposan töröld meg inkább a hajad és használj esti hajmosás után vastag, természetes anyagból készült sapkát éjszakára.

Jó tudni azt is, hogy ugyan a dauer és a szőkítés szárazzá, töredezetté, vékonnyá teszi a hajat, a fekete hajfesték legalább annyira káros. Ugyanis ebben a színben olyan vegyi anyagok vannak, melyek az összes szín közül a legártalmasabbak a fejbőrnek és hajhagymáknak.

Balzsampakolás

Ha már meg van a baj, a balzsampakolás sokat segíthet a dolgon – átmenetileg. A balzsampakolás lényege, hogy vastagon felviszed hajadra a balzsamot – esetleg valamilyen természetes olajat – és betekered a fejed egy törölközőbe, vagy húzz sapkát.

Tartsd így körülbelül húsz percig, majd öblítsd le, de arra feltétlenül figyelj, hogy ne forró vízzel, hanem langyossal, ami kellemes a fejbőrnek.

Kókuszos hajbalzsam
istockphoto – Kókuszos hajbalzsam

Masszírozás

A fejbőr jó vérkeringése elősegíti a haj gyorsabb növekedését. A legjobb, ha betartjuk nagyanyáink tanácsát és úgy fésülködünk, ahogy ők tették: ötven fésülés jobbról balra, ötven balról jobbra, majd ugyan ennyi elölről hátra és hátulról előre.

Fontos, hogy jó hajkefét válasszunk. Semmi esetre se legyen fém, a tüskék végein pedig legyen vastagabb, ami nem sérti a fejbőrt. Ezeknek a ,,bogyóknak” épp az a célja, hogy fésülés közben masszírozzák a fejbőrt, úgyhogy bátran lehet, kell használni. Hajmosáskor is alaposan masszírozzuk meg fejbőrünket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást