Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Címlap / Stílus / Haj / Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Éjszaka

Ha azt szeretnénk, hogy gyorsabban nőjön hajunk, éjszakára szorosan össze kell fogni. Ez több szempontból is szerencsés, egyrészt, mert nem kócolódik, másrészt kényelmesebb. Arra mindenképp figyelni kell – nappali copfozásnál is -, hogy a hajgumi semmiképp sem legyen befőttes gumi, sem pedig gyöngyös csecsebecse, mert abba beletekeredik a még viszonylag rövid haj is. Mindig textil alapú, nem túl szoros és nem túl laza hajgumit használjunk. A székelyfonás – sárkány, vagy parketta – fonás kisebb tincsekben a leginkább megfelelő, ha elég szoros.

Sapka

Nyáron a melegben, vagy amikor lázasak vagyunk, gyorsabban nő a haj. Tehát télen, vagy már a hűvösebb időszak kezdetén is érdemes sapkát hordani – olyat, ami valóban meleg. Lehet hálósapkát is használni, ám fokozottan kell figyelni sapka használatnál arra, hogy rendszeresen ki legyen mosva, mivel a sapkában lévő fejbőr kipárolgása kedvezően hat a gombák szaporodásának – melyek korpásodást, hajhullást okoznak.

Szőke hajú nő sapkával
istockphoto

Mosás igen, hajszárítás nem

Vannak hajnövesztő samponok, melyek között biztosan van olyan, ami serkenti a haj növekedését, ám sokkal fontosabb az, hogy minél hosszabb a haj, annál többször kell mosni, ugyanis a folyamatosan copfba kötött haj a töveknél ,,befülled”.

Ha teheted, kerüld a hajszárító használatát. A forró levegő nem csak a hajszálak végét teszi tönkre, így hiába nő, utána kell vágatni rendszeresen, hanem a forró és a hajszárítás utáni hideg levegő váltakozása sem tesz jót.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást