Haj / Stílus

5+1 bevált trükk: ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad

5+1 bevált trükk: ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad

Éjszaka

Ha azt szeretnénk, hogy gyorsabban nőjön hajunk, éjszakára szorosan össze kell fogni. Ez több szempontból is szerencsés, egyrészt, mert nem kócolódik, másrészt kényelmesebb. Arra mindenképp figyelni kell – nappali copfozásnál is -, hogy a hajgumi semmiképp sem legyen befőttes gumi, sem pedig gyöngyös csecsebecse, mert abba beletekeredik a még viszonylag rövid haj is. Mindig textil alapú, nem túl szoros és nem túl laza hajgumit használjunk. A székelyfonás – sárkány, vagy parketta – fonás kisebb tincsekben a leginkább megfelelő, ha elég szoros.

Sapka

Nyáron a melegben, vagy amikor lázasak vagyunk, gyorsabban nő a haj. Tehát télen, vagy már a hűvösebb időszak kezdetén is érdemes sapkát hordani – olyat, ami valóban meleg. Lehet hálósapkát is használni, ám fokozottan kell figyelni sapka használatnál arra, hogy rendszeresen ki legyen mosva, mivel a sapkában lévő fejbőr kipárolgása kedvezően hat a gombák szaporodásának – melyek korpásodást, hajhullást okoznak.

Mosás igen, hajszárítás nem

Vannak hajnövesztő samponok, melyek között biztosan van olyan, ami serkenti a haj növekedését, ám sokkal fontosabb az, hogy minél hosszabb a haj, annál többször kell mosni, ugyanis a folyamatosan copfba kötött haj a töveknél ,,befülled”.

Ha teheted, kerüld a hajszárító használatát. A forró levegő nem csak a hajszálak végét teszi tönkre, így hiába nő, utána kell vágatni rendszeresen, hanem a forró és a hajszárítás utáni hideg levegő váltakozása sem tesz jót.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást