Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

Címlap / Stílus / Haj / Ettől fog sokkal gyorsabban nőni a hajad: 5+1 bevált természetes trükk

A hosszú haj a nőiesség jelképe, a haj a nő éke. Akinek rövid haja van, az hosszút akar, akinek hosszú van, az rövidet. Akinek göndör a haja az egyenes hajat akar, és fordítva. Napjainkban sokkal több lehetőség van arra, hogy hajunk színét, formáját megváltoztathassuk. Egyre inkább divat a hosszú haj. Ám az nem megy egyik percről a másikra. Viszont apró trükkökkel lehet segíteni a hajnak.

Éjszaka

Ha azt szeretnénk, hogy gyorsabban nőjön hajunk, éjszakára szorosan össze kell fogni. Ez több szempontból is szerencsés, egyrészt, mert nem kócolódik, másrészt kényelmesebb. Arra mindenképp figyelni kell – nappali copfozásnál is -, hogy a hajgumi semmiképp sem legyen befőttes gumi, sem pedig gyöngyös csecsebecse, mert abba beletekeredik a még viszonylag rövid haj is. Mindig textil alapú, nem túl szoros és nem túl laza hajgumit használjunk. A székelyfonás – sárkány, vagy parketta – fonás kisebb tincsekben a leginkább megfelelő, ha elég szoros.

Sapka

Nyáron a melegben, vagy amikor lázasak vagyunk, gyorsabban nő a haj. Tehát télen, vagy már a hűvösebb időszak kezdetén is érdemes sapkát hordani – olyat, ami valóban meleg. Lehet hálósapkát is használni, ám fokozottan kell figyelni sapka használatnál arra, hogy rendszeresen ki legyen mosva, mivel a sapkában lévő fejbőr kipárolgása kedvezően hat a gombák szaporodásának – melyek korpásodást, hajhullást okoznak.

Szőke hajú nő sapkával
istockphoto

Mosás igen, hajszárítás nem

Vannak hajnövesztő samponok, melyek között biztosan van olyan, ami serkenti a haj növekedését, ám sokkal fontosabb az, hogy minél hosszabb a haj, annál többször kell mosni, ugyanis a folyamatosan copfba kötött haj a töveknél ,,befülled”.

Ha teheted, kerüld a hajszárító használatát. A forró levegő nem csak a hajszálak végét teszi tönkre, így hiába nő, utána kell vágatni rendszeresen, hanem a forró és a hajszárítás utáni hideg levegő váltakozása sem tesz jót.

Festés?

Akárki akármit mond, a hajszárító igenis töredezetté teszi a hajat, ami azt jelenti, hogy míg havonta kicsivel többet, mint egy centit nő a haj, azt le is kell vágni, hogy megszabaduljunk a töredezettségtől.

Alaposan töröld meg inkább a hajad és használj esti hajmosás után vastag, természetes anyagból készült sapkát éjszakára.

Jó tudni azt is, hogy ugyan a dauer és a szőkítés szárazzá, töredezetté, vékonnyá teszi a hajat, a fekete hajfesték legalább annyira káros. Ugyanis ebben a színben olyan vegyi anyagok vannak, melyek az összes szín közül a legártalmasabbak a fejbőrnek és hajhagymáknak.

Balzsampakolás

Ha már meg van a baj, a balzsampakolás sokat segíthet a dolgon – átmenetileg. A balzsampakolás lényege, hogy vastagon felviszed hajadra a balzsamot – esetleg valamilyen természetes olajat – és betekered a fejed egy törölközőbe, vagy húzz sapkát.

Tartsd így körülbelül húsz percig, majd öblítsd le, de arra feltétlenül figyelj, hogy ne forró vízzel, hanem langyossal, ami kellemes a fejbőrnek.

Kókuszos hajbalzsam
istockphoto – Kókuszos hajbalzsam

Masszírozás

A fejbőr jó vérkeringése elősegíti a haj gyorsabb növekedését. A legjobb, ha betartjuk nagyanyáink tanácsát és úgy fésülködünk, ahogy ők tették: ötven fésülés jobbról balra, ötven balról jobbra, majd ugyan ennyi elölről hátra és hátulról előre.

Fontos, hogy jó hajkefét válasszunk. Semmi esetre se legyen fém, a tüskék végein pedig legyen vastagabb, ami nem sérti a fejbőrt. Ezeknek a ,,bogyóknak” épp az a célja, hogy fésülés közben masszírozzák a fejbőrt, úgyhogy bátran lehet, kell használni. Hajmosáskor is alaposan masszírozzuk meg fejbőrünket.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!