Még a hajmosást is lehet rosszul csinálni – Megmutatjuk, mire figyelj oda

Még a hajmosást is lehet rosszul csinálni – Megmutatjuk, mire figyelj oda

Címlap / Stílus / Haj / Még a hajmosást is lehet rosszul csinálni – Megmutatjuk, mire figyelj oda

A sampon fajtája

Soha ne használj 2in1 terméket, ami egyszerre használható balzsamként és samponként is. Ezek gyakran ígérik azt, hogy kellően ápolják a hajat, szépen fésülhetővé teszik, és közben táplálják is, ám valójában sokkal többre mész, ha van külön balzsamod és samponod is. Utóbbi esetében a lényeg, hogy tisztítsa a fejbőrödet, tehát nem érdemes egy használt autó árát samponra pazarolni, az eredmény nem lesz tőle jobb.

Mindössze arra figyelj oda, hogy összetevők tekintetében mi a helyzet: a parabének (más néven kozmetikai tartósítószerek) ugyanis nagyon sok termékben megtalálhatók, pedig károsítják a hormonrendszert.

A hajbalzsam fontossága

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon van-e értelme hajbalzsamot használni, vagy csak plusz 5-10 perccel hosszabbítjuk meg a hajmosási rutint? Az igazság az, hogy általánosságban érdemes mindig használni a hajmosás végén, mert számos előnye van.

Az egyik, hogy rögtön hatni kezd, és nem kell hetekig vagy hónapokig várnod: például azonnal jobban fésülhetővé és illatossá teszi a tincseket. Arra figyelj oda, hogy a hajad típusához mérten válassz balzsamot, mert egészen más tartalmaz egy zsíros hajra kifejlesztett termék, és megint mást egy vékonyszálú hajra való balzsam.

Ezeket egyébként nem kell túlzásba vinni, hiszen elég egy kevés; a lényeg, hogy alaposan öblítsük ki. Ha megfelelően használjuk ezt a terméket, nem nehezítheti el a hajat!

Hajbalzsam
istockphoto

Hogyan használd

Ha már beszerezted a hajad típusához illő hajbalzsamot, nem mindegy, hogyan használod. Vannak, akik kézzel, gyorsan felviszik a tincsekre a krémet, várnak pár percet, és aztán le is mossák. Pedig ennél egy kicsit alaposabb figyelmet igényel a balzsam!

Célszerű a legjobban eloszlatni a haj hosszán, majd egy ritka fogú fésűvel átfutni rajta, hogy tényleg minden hajszálad kapjon belőle. Arra viszont figyelj oda, hogy lehetőleg a fejbőrödre ne nagyon kerüljön belőle!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást