Stílus / Haj

Még a hajmosást is lehet rosszul csinálni – Megmutatjuk, mire figyelj

A sampon fajtája

Soha ne használj 2in1 terméket, ami egyszerre használható balzsamként és samponként is. Ezek gyakran ígérik azt, hogy kellően ápolják a hajat, szépen fésülhetővé teszik, és közben táplálják is, ám valójában sokkal többre mész, ha van külön balzsamod és samponod is. Utóbbi esetében a lényeg, hogy tisztítsa a fejbőrödet, tehát nem érdemes egy használt autó árát samponra pazarolni, az eredmény nem lesz tőle jobb.

Mindössze arra figyelj oda, hogy összetevők tekintetében mi a helyzet: a parabének (más néven kozmetikai tartósítószerek) ugyanis nagyon sok termékben megtalálhatók, pedig károsítják a hormonrendszert.

A hajbalzsam fontossága

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon van-e értelme hajbalzsamot használni, vagy csak plusz 5-10 perccel hosszabbítjuk meg a hajmosási rutint? Az igazság az, hogy általánosságban érdemes mindig használni a hajmosás végén, mert számos előnye van.

Az egyik, hogy rögtön hatni kezd, és nem kell hetekig vagy hónapokig várnod: például azonnal jobban fésülhetővé és illatossá teszi a tincseket. Arra figyelj oda, hogy a hajad típusához mérten válassz balzsamot, mert egészen más tartalmaz egy zsíros hajra kifejlesztett termék, és megint mást egy vékonyszálú hajra való balzsam.

Olvastad már?  Ezekből a csillagjegyekből lesznek a legjobb apák

Ezeket egyébként nem kell túlzásba vinni, hiszen elég egy kevés; a lényeg, hogy alaposan öblítsük ki. Ha megfelelően használjuk ezt a terméket, nem nehezítheti el a hajat!

Hogyan használd

Ha már beszerezted a hajad típusához illő hajbalzsamot, nem mindegy, hogyan használod. Vannak, akik kézzel, gyorsan felviszik a tincsekre a krémet, várnak pár percet, és aztán le is mossák. Pedig ennél egy kicsit alaposabb figyelmet igényel a balzsam!

Célszerű a legjobban eloszlatni a haj hosszán, majd egy ritka fogú fésűvel átfutni rajta, hogy tényleg minden hajszálad kapjon belőle. Arra viszont figyelj oda, hogy lehetőleg a fejbőrödre ne nagyon kerüljön belőle!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2