Ha így főzöd a hüvelyeseket, nem fognak puffasztani – Bevált praktikák

Ha így főzöd a hüvelyeseket, nem fognak puffasztani – Bevált praktikák

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ha így főzöd a hüvelyeseket, nem fognak puffasztani – Bevált praktikák / 2. oldal

3/3. Gondolj az emésztésedre is!

Az allergizáló, puffasztó ételeket mindenkinek célszerű személyre szabottan elkerülnie, de érdemes gondolni arra, hogy nem véletlenül egyre több és több a panaszt okozó élelmiszerek száma. A válasz a bélrendszerünk állapotában keresendő, ugyanis minél gyengébb az emésztőrendszerünk állapota, annál gyakrabban fogunk szembesülni a kellemetlen panaszokkal, a puffadással, hasmenéssel, vagy éppen a székrekedéssel.

A „mentes” táplálkozás jó pár külön cikket megérne, ami viszont biztos, hogy azzal nem fogsz ártani magadnak, ha segíted az emésztésedet.

Ennek alapvető követelménye a rostban gazdag táplálkozás, ami hazánkban sajnos katasztrofálisan elhanyagolt tényező. Pedig éppen az ideiglenesen kellemetlenséget okozó rostok azok, amik képesek hozzájárulni a belek állapotának javításához. Ami pedig kifejezetten a hüvelyesekhez kapcsoló praktika, az a probiotikumok pótlása.

Ha aktuálisan puffaszt valamilyen étel, akkor érdemes a fogás mellé bevenned egy jól bevált probiotikumot, vagy valamilyen fermentált zöldség, gyümölcs levét fogyasztanod hozzá.

A jótékony baktériumok sokat segítenek abban, hogy az emésztés megfelelő formában menjen végbe, és nagymértékben lecsökkentik a kínzó tüneteket.

Képek forrása: bit245/Depositphotos.comnata_vkusidey/Depositphotos.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást