6 beszélgetésindító téma, ami garantálja, hogy ne legyen több kínos csend

6 beszélgetésindító téma, ami garantálja, hogy ne legyen több kínos csend

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 beszélgetésindító téma, ami garantálja, hogy ne legyen több kínos csend

Veled is sokszor megesett már, hogy idegen társaságba kerültél, de fogalmad sem volt arról, hogyan kezdeményezz beszélgetést? Ha ilyenkor csak az időjárás jut eszedbe, érdemes lehet elolvasnod az alábbi javaslatokat: ha ezekkel indítasz egy beszélgetést, biztosan nem érnek véget két mondattal később!

Min dolgozol mostanában?

Ezt a kérdést leginkább olyan embernek érdemes bedobnod, akit már egy kicsit ismersz, de egyébként nem tudsz róla túl sokat. Ez lehet egy kolléga, egy ismerősöd ismerőse, vagy akár egy régi osztálytárs, akivel ezer éve nem társalogtál.

Ezzel megteremted a lehetőséget arra, hogy meséljen valami klassz dologról, ami most a munkahelyén történik vele, és tökéletesen helyettesíti a szimpla “mivel foglalkozol?” kérdést.

Sőt, mivel biztosan visszakérdez majd, így érdemes már előre átgondolnod, te mit válaszolsz majd erre, ami még tovább viheti a beszélgetés fonalát.

 

Honnan ismered XY-t?

Nagyon jól elindít egy beszélgetést, ha egy közös ismerősötök felől érdeklődsz. Például tegyük fel, hogy meghívtak egy házibuliba, céges rendezvényre, vagy akár egy esküvőre, ahol senkit sem ismersz a menyasszonyon kívül.

Ilyenkor mindig nehéz bármit is kérdezni attól, akit nem ismersz, de a közös ismerős jó alapot teremt rá.

Ezek után érdemes kicsit belemélyedni abba, amit a másik mesél: ha például a munkahelyükön találkoztak, érdeklődhetsz akár arról is, mivel foglalkozik a cég, de ha egy buliban találkoztak, akár tanácsot is kérhetsz arról, hol lehet manapság klassz zenékre táncolni.

 

Milyen az ital/étel/könyv?

Akármi van a kezében, arra nyugodtan rákérdezhetsz! Ez lehet egy pohár koktél, egy sütemény, vagy akár egy könyv is, amit épp olvasott, mielőtt odamentél hozzá.

A lényeg, hogy legyen valami, amiben kikérheted a tanácsát, mert az emberek szeretik azt érezni, hogy értékelik a véleményüket, és máris szívesebben beszélgetnek erről.

A válasza után nyugodtan elmondhatsz egy személyes történetet is arról, hogy hol ittad eddig életed legfinomabb koktélját, vagy mi a kedvenc könyved, és máris könnyebben beszédbe tudtok elegyedni egymással!

 

Mennyire menő/furcsa ez a hely! Jártál már itt korábban?

Ha étteremben, egy házban, bálteremben vagy akár egy szórakozóhelyen jártok, a helyről mindig lehet beszélgetni, attól függően, hogy milyen jelző illik rá!

Ilyenkor klassz ötlet kikérni a másik fél véleményét, hogy ő mit gondol róla, esetleg járt-e már korábban itt, és mik a tapasztalatai.

Itt is ugyanaz a helyzet, mint az előző pontnál: az emberek szeretik azt érezni, hogy fontos a véleményük, ezért biztosan szívesen mesélnek erről!

 

Várod már a húsvétot/nyarat/karácsonyt? Mik a terveid?

Ez a beszélgetőtéma leginkább akkor dobható be, ha már egy kicsit ismered a beszélgetőtársadat, és valamilyen jeles időszak közeledik. Ilyen lehet a húsvét, vagy a nyári szezon, amikor mindenki nyaralni megy, de télen a karácsony és a szilveszter is érdekes téma.

Érdemes például azzal indítanod így a tavaszhoz közeledve, hogy mennyire meleg van odakint, és milyen gyorsan elrepültek a hónapok, hiszen nyakunkon van a nyár.

Erre valószínűleg együttérző választ kapsz, amit tovább vihetsz azzal, hogy megkérdezed, ő már kitalálta-e, merre utazik nyaralni idén.

 

Imádom a cipődet! Honnan vetted?

Ez persze csak egy példa, hiszen lehet a ruhájáról, karkötőjéről vagy a táskájáról is beszélgetni. A lényeg, hogy keress valamit a megjelenésén, ami nagyon tetszik, és szólítsd le azzal, hogy megdicséred, és érdeklődsz afelől, honnan van.

Az embereknek mindig jól esik egy kedves bók, azonnali szimpátiát teremt, és szívesen adnak tanácsot arról, honnan szerezheted be magadnak.

Íme egy plusz tanács: sokszor akár neked is érdemes lehet feltűnőbb ékszert vagy vicces feliratú pólót viselni, mert így elérheted, hogy ne neked kelljen kezdeményezni a beszélgetést, hanem mások vegyenek észre téged!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást