Mit kell tudni a benzines injektorok felújításáról?

Mit kell tudni a benzines injektorok felújításáról?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Mit kell tudni a benzines injektorok felújításáról?

Így zajlik a bevizsgálás

A Tamorin Kft. a benzines injektorok szakértője, így aki nem akar kockáztatni, jól teszi, ha náluk vizsgáltatja be a szóban forgó alkatrészt. Először is ultrahangosan megtisztítják a porlasztókat. Ezt követően próbapadi teszt során a gép kémiai tisztítást is végez.

Ennek során a tesztfolyadék magas nyomáson visszafelé áramlik, és a kellő mérési pontok is elvégzésre kerülnek a porlasztón. Nagy hatékonysággal lehet megtisztítani ezzel a módszerrel a porlasztó belső, valamint külső felületét egyaránt.

Ha a próba alapján fény derül rá, hogy gond van a szállítási mennyiségekkel, akkor általában szűrőcserével orvosolható a probléma. Sajnos előfordul, hogy ez nem megvalósítható, ilyenkor új terméket biztosítanak. 

A benzines injektor hibáira utaló jelek

Érdemes a benzines injektor hibájára gyanakodni, ha indítási problémákkal szembesül az ember, vagy ha érezhetően csökken a kocsi teljesítménye. Ugyancsak ezt jelezheti az is, ha kihagynak a hengerek vagy ha az alapjárat ingadozik.

A gépjármű szokásostól eltérő módú gyorsulása, a megnövekedett fogyasztás szintén intő jeleknek számítnak. Amennyiben az autó emissziós értéke megnő, esetleg olyan mértékben, hogy a műszaki vizsgán sem megy át, akkor esélyes, hogy a benzines injektor rakoncátlankodik.

A benzines injektor felújításának igénylése

Ha nem szeretne rizikózni, a legjobb, amit tehet, ha kapcsolatba lép a Tamorin Kft.-vel. Kérhet ingyenes ajánlatot tőlük, de akár fel is hívhatja őket.

Ingyenes futárszolgálattal rendelkeznek, akit elküldenek az ügyfél által megadott címre, és ingyen a bevizsgálás helyszínre viszik az injektorokat. Az, hogy ez melyik nap történik, egyeztetés kérdése. Ezután jöhet a tisztítás és a bevizsgálás. Ha megvannak az eredmények, a cég felkeresi a megrendelőt.

Amennyiben a tisztítás megoldja a gondokat, akkor nincs további teendő: visszaküldik a feladónak a jó injektorokat. Lehetséges, hogy szűrőt kell cserélni, és az oldja meg a problémát. Sajnos az is előfordulhat, hogy az injektort ki kell cserélni, ilyenkor csak új alkatrésszel lehet ismét üzemképessé tenni az autót.

Fontos szempontok a felújítás kapcsán

Jó eredmény csak akkor érhető el, ha gyári új alkatrészekkel történik a felújítás. Tudni kell, hogy az utángyártott alkatrészek minősége erősen kétséges.

A felújításra van garancia, ami alapesetben egy év. Ez könnyűszerrel érvényesíthető, ha van a felújításról számla. Már csak ezért sem érdemes olyan céghez fordulni, amelyik nem akar az elvégzett munkáról bizonylatot adni, hiszen ha történik valami a garanciális időn belül, akkor könnyen kellemetlen helyzetbe lehet kerülni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást