Valaki bevágott eléd a sorban? 10 kellemetlen helyzet és ahogyan kezeld

Valaki bevágott eléd a sorban? 10 kellemetlen helyzet és ahogyan kezeld

Címlap / Életmód / Lélek / Valaki bevágott eléd a sorban? 10 kellemetlen helyzet és ahogyan kezeld

Nem mindenkinek volt gyerekszobája, azaz sajnos olykor beleszaladunk abba, hogy embertársaink viselkedése – finoman szólva – hagy némi kívánnivalót maga után. Hogy erre hogyan reagálunk, az nagyban függ temperamentumunkról és pillanatnyi lelkiállapotunktól, de egy idegesítő helyzetben mindig az a legjobb, ha meg tudjuk őrizni nyugalmunkat, vagy legalábbis törekszünk erre. Íme tíz frusztráló szituáció, és hogy hogyan tudjuk kezelni. 

1/10. Bevágnak eléd a sorban

Egyesek azt hiszik, az ő dolgaik fontosabbak és jobban is sietnek, mint mások, ezért – főleg az ünnepi vásárlás-őrületben – mindennapos, hogy az emberek bevágnak egymás elé sorban állaskor. Ilyenkor a legcélravezetőbb reakció az, ha nyugodtan közlöd az illetővel, hogy „Elnézést, én is sorban állok és ön beállt elém.”

2/10. Előtted dobják el a szemetet

Akár az autója ablakán dob ki valamit az utcára, vagy csak simán kiejti a kezéből, egyaránt felháborító. Ebben az esetben ajánlott felvenni a szemetét és udvariasan odaadni neki, mondván „láttad, hogy elejtette”. Az esetek többségében ilyenkor észreveszi magát a bűnös. 

3/10. Telefon nyomkodása társaságban

Valaki gond nélkül felveszi a telefont és nem megy arrébb, hanem elkezd ráérősen csevegni, a többiek pedig kénytelenek hallgatni, míg mások simán nekiállnak nyomkodni telefonjukat társaságban. Az ilyen ismerőssel kedvesen közöljük, hogy nyugodtan üljön át másik asztalhoz, vagy távozzon, ha unatkozik, illetve más dolga van. 

4/10. Beleesznek az ételedbe

Étkezéseink egyre informálisabbá válnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindent elfelejthetünk, amit az asztalnál való illemről tanultunk. Rendkívül dühítő lehet, mikor valaki – kérdezés nélkül – kikap a tányérodról egy falatot, ilyenkor azonban számolj el tízig, mielőtt a kezére csapnál. Vegyél ki egy falatot egy külön tányérra és nyújtsd át neki, ezzel jelezve, hogy nem tetszik, hogy elcseni az ételt. 

5/10. Utolsó darab használata pótlás nélkül

Akár nyomtatópapírról van szó az irodában, akár otthon a wc papírról, tuskó dolog elhasználni és nem pótolni. Mivel itt nem mindig egyértelmű, ki a tettes, kivételesen használhat a passzív agresszív üzengetés és ki lehet írni, hogy akinél legközelebb elfogy az adott dolog, az legyen jófej és pótolja. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást