Valaki bevágott eléd a sorban? 10 kellemetlen helyzet és ahogyan kezeld

Valaki bevágott eléd a sorban? 10 kellemetlen helyzet és ahogyan kezeld

Címlap / Életmód / Lélek / Valaki bevágott eléd a sorban? 10 kellemetlen helyzet és ahogyan kezeld

1/10. Bevágnak eléd a sorban

Egyesek azt hiszik, az ő dolgaik fontosabbak és jobban is sietnek, mint mások, ezért – főleg az ünnepi vásárlás-őrületben – mindennapos, hogy az emberek bevágnak egymás elé sorban állaskor. Ilyenkor a legcélravezetőbb reakció az, ha nyugodtan közlöd az illetővel, hogy „Elnézést, én is sorban állok és ön beállt elém.”

2/10. Előtted dobják el a szemetet

Akár az autója ablakán dob ki valamit az utcára, vagy csak simán kiejti a kezéből, egyaránt felháborító. Ebben az esetben ajánlott felvenni a szemetét és udvariasan odaadni neki, mondván „láttad, hogy elejtette”. Az esetek többségében ilyenkor észreveszi magát a bűnös. 

3/10. Telefon nyomkodása társaságban

Valaki gond nélkül felveszi a telefont és nem megy arrébb, hanem elkezd ráérősen csevegni, a többiek pedig kénytelenek hallgatni, míg mások simán nekiállnak nyomkodni telefonjukat társaságban. Az ilyen ismerőssel kedvesen közöljük, hogy nyugodtan üljön át másik asztalhoz, vagy távozzon, ha unatkozik, illetve más dolga van. 

4/10. Beleesznek az ételedbe

Étkezéseink egyre informálisabbá válnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindent elfelejthetünk, amit az asztalnál való illemről tanultunk. Rendkívül dühítő lehet, mikor valaki – kérdezés nélkül – kikap a tányérodról egy falatot, ilyenkor azonban számolj el tízig, mielőtt a kezére csapnál. Vegyél ki egy falatot egy külön tányérra és nyújtsd át neki, ezzel jelezve, hogy nem tetszik, hogy elcseni az ételt. 

5/10. Utolsó darab használata pótlás nélkül

Akár nyomtatópapírról van szó az irodában, akár otthon a wc papírról, tuskó dolog elhasználni és nem pótolni. Mivel itt nem mindig egyértelmű, ki a tettes, kivételesen használhat a passzív agresszív üzengetés és ki lehet írni, hogy akinél legközelebb elfogy az adott dolog, az legyen jófej és pótolja. 

6/10. Állandó késés

Mindenki ismer notórius későket. Vannak olyanok, akik azzal védekeznek, hogy „késős típusok” és kész. Náluk lehet alkalmazni azt a taktikát, hogy egy fél, vagy egy órával – attól függően, mennyit szoktak késni – korábbra beszéljük meg velük a találkozót, mint a tényleges időpont. Így vagy időben érkeznek, vagy ők várnak ránk egy kicsit. 

7/10. Más aratja le helyetted a babért

Minden iskolában, vagy munkahelyen van egy olyan illető, aki előszeretettel ékeskedik mások tollával. Az ilyen emberek nehezen viselik, ha konfrontálódnak velük, így azzal, ha elé állunk és megmondjuk neki, hogy ezt a jövőben nem fogjuk szó nélkül hagyni, megelőzhetjük a további eseteket. 

8/10. Neveletlen gyerekek 

Egy ismeretlen gyerkőc megrúg, esetleg hangos illetlen megjegyzéseket tesz rád? Esetleg egyik rokon gyerkőctől szaladt fel a szemöldököd? Nem vagy egyedül! Napjainkban sajnos tendencia, hogy a szülők mindent megengednek gyermekeiknek a szabad szellemű gyereknevelés nevében, ez viszont sokszor akaratos, hisztis gyerkőcöket eredményez. Egy ilyen helyzetben arra kell gondolnunk, hogy mindez nem a gyerek hibája.

9/10. Belevágnak a mondanivalódba

A gyerekek hajlamosak erre, de ők még olyan lelkesek, hogy izgalmukban nem figyelnek erre, így náluk ez bocsánatos bűn. Ha viszont valaki felnőttként vág bele állandóan a másik szavába, annak kijár, hogy felhívd rá a figyelmét.

Az egyik beszólásánál állítsd meg és higgadtan közöld vele, hogy először te szeretnéd befejezni a mondanivalód és majd csak utána vagy kíváncsi az övére. 

10/10. Index nélküli sávváltás és egyéb vezetési malőrök

Mindennapos, hogy bevág elénk egy bunkó autós. Ilyenkor előfordul velünk, hogy ilyenkor elveszítjük a kontrollt és kocsink védelmében ülve válogatott szitkokat szórunk az illetlen sofőrre, vagy mellé érve magyarázunk és mutogatunk neki.

Ilyen esetben a legjobb, ha veszünk egy nagy levegőt és arra gondolunk, hogy ugyan figyelmetlen volt az illető, de milyen szerencse, hogy nem történt baj, ettől egyből jobb hangulatunk lesz. 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást