A feng shui energiatérképe – Így alkalmazd a lakásodra

A feng shui energiatérképe – Így alkalmazd a lakásodra

Címlap / Otthon / Dekor / A feng shui energiatérképe – Így alkalmazd a lakásodra

A Bagua több ősi kínai filozófiával együtt alakult ki. A feng shui gyakorlatának fő eleme, amellyel meghatározhatjuk és elemezhetjük otthonunkban az energiamezőket, melyek segítségével boldogabban élhetünk.

A „Bagua” – ami kínaiul „nyolc területet” jelent – egy központ körül felsorakozó nyolc mező, amelyen az élet különböző aspektusait jelölik. Minden egyes „gua”, azaz mező számtalan aljelentéssel bír, mint például színek, elemek, formák, szervek.

A yin és yang, az ji-ching, az öt elem, ezek összefűzve mind a Bagua alapjai, amelyet a természet inspirált, amellyel az embernek harmóniában kell élnie.

A Bagua térkép

A Bagua egy iránytű, amely az élet különböző területeit és más szimbolikus jelentések segítségével mutat nekünk utat. A térképet nyolcszögként vagy négyzetként szokták ábrázolni, amelyet nyolc részre osztunk.

Ezt az energiatérképet az egész lakásra, de egyetlen szobára, sőt, csak az íróasztalunkra vagy az arcunkra is kivetíthetjük. (De akár a házunkra, telkünkre vagy városunkra is.) A térkép ennek megfelelően tágul vagy megy össze, de eloszlása mindig ugyanolyan arányos marad.

Hogyan használjuk?

Először otthonod – vagy szobád – alaprajzát rajzold meg úgy, hogy méretarányos legyen a Bagua térképpel. Tedd rá a térképet és úgy forgasd, hogy a bejárati ajtó legyen alul, a Tudás, Karrier és Segítő emberek rész egy síkban legyen a fallal, amin a bejárati ajtó található. Amennyiben a helységed alaprajza kacifántos, úgy próbáld meg csak a hálószobádra vetíteni a térképet: Ez többnyire hagyományos formájú szoba és a legközelebb áll hozzád.

istockphoto

Bagua területek

Hacsak nem tökéletesen szabályos négyszög az otthonod, láthatod, hogy a térképről „lelógnak” vagy „el vannak vágva” bizonyos mezők, ez azt jelenti, hogy ezekre fokozottan oda kell figyelned az életben. A hiányzó területeket tükörrel, vagy növényekkel javítsd, a „túl-lógó” mezőkkel nem kell foglalkoznod, esetleg annyit jelenthet, ahogy azokon a területeken több energiád van.

A Bagua használata
evrim ertik/istockphoto.com

Aktiváld a Bagua erejét

Válassz ki pár olyan területet, ahol erősödni szeretnél, de ne többet, mint három, mert az felhígítja a hatást. Minden Bagua más, de az alábbi tippek univerzális segítők:

  • tegyél oda egy élő zöldnövényt
  • adj színt – vagy színeket – a területnek, a Bagua térkép színei alapján
  • helyezz el egy tárgyat, ami utal arra a bizonyos mezőre (például a megfelelő elemmel, mint fa, fém, tűz.)
  • tölts több időt ezen a helyen
  • mozgasd el a bútorokat

A Bagua-területek

A térkép közepe testünk közepét, a Földet és egészségünket is jelenti, ezt „geometriai-harmóniaközpontot” lehetőleg hagyjuk üresen a lakásban, hogy ne terheljük. A nyolc mező nyolc olyan területet jelöl, amely fontos életünkben:

  • Észak a hírnév, elismerés és megbecsülés területe, melynek színe piros, alakja háromszög, eleme pedig a Tűz.
  • Nyugat a család és az új kezdetek mezője, melynek színe zöld, alakja függőleges, eleme pedig a Fa.
  • Kelet a gyerekeket és a kreativitást jelöli, a színe fehér, alakja kerek, eleme pedig a Fém.
  • Dél a munka és karrier területe, színei a fekete és sötétkék, alakja hullámos / íves, eleme pedig a Víz.

A többi irányban a gazdagság, tudás, kapcsolatok és segítő emberek / utazás mezői szerepelnek, szintén a meghatározott színekkel, elemekkel és formákkal. Amennyiben magasabb szintre szeretnéd emelni otthonodban a feng shui gyakorlását, a Bagua térkép alkalmazásával tovább erősítheted az összhangot a természettel.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!