Ezeknek az azonos csillagjegyeknek működhet jól a kapcsolatuk – és ezeknek nem 

Ezeknek az azonos csillagjegyeknek működhet jól a kapcsolatuk – és ezeknek nem 

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ezeknek az azonos csillagjegyeknek működhet jól a kapcsolatuk – és ezeknek nem 

Igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában? És vajon van alapja annak, hogy az ellentétek vonzzák egymást? Egyáltalán miért van az, hogy ami egyes csillagjegy-párosoknak jól működik, az másoknak valahogy nem áll össze? Talán van korábbi rossz tapasztalatod olyan csillagjegyű emberekkel, akik ugyanakkor születtek, mint te. Még az is lehet, hogy ezek miatt előítéletekkel álltál eléjük, de éppígy megeshet, hogy az információ pozitív irányba mozdította el a kapcsolatotokat. Gondolkoztál már rajta, mi lehet ennek az oka?

Van, akinek előny, míg másoknak ugyanez hátrány a párkapcsolatban

Minden zodiákusnak vannak olyan tulajdonságai, amiket nehezen visel el még saját magában is, nemhogy másokban. Éppen ezért, ha ezek a vonások túlságosan erőteljesek, akkor az azonosság kifejezetten hátrányos tud lenni. Amikor összekerülsz valakivel, aki hasonlóan negatív tulajdonságokat vonultat fel, akkor nem csak őt kell tolerálnod, hanem a görbe tükörrel is szembenézel.

A saját hibáid, gyengeségeid felfedésre kerülnek, ezzel pedig nem mindig könnyű megküzdeni. Különösen igaz ez akkor, ha olyan tulajdonságokról beszélünk, mint a versengés, a birtoklási vágy, a féltékenység, vagy éppen az érzékenység. Az ilyen tulajdonságok mellé szerencsésebb lehet egy olyan társ, aki megnyugtatóan, támogatólag lép fel, és egyfajta biztos háttér-országot tud nyújtani.

Viszont nem mindig rossz az azonosság! Egyértelműen pozitív érzés olyasvalakivel együtt lenni, aki hozzád hasonlóan látja a világot, azonos az értékrendje, esetleg hasonló furcsaságai, érzelmei adódnak, mint neked.

Mitől függ, hogy a csillagjegyeknek megadatik-e?

Ha azonos csillagjeggyel randizol, akkor egyszerre töltöd az időt önmagad legjobb és legrosszabb oldalával is, ami nem kifejezetten könnyű feladat. Például ott vannak a Vízöntők, akik alighanem örülnek egy megegyező csillagjegyű társnak, legalábbis az ismerkedés során. Mivel ők általában nagyon intellektuálisak, egy másik Vízöntővel rendkívül izgalmas témákat feszegethetnek, mégpedig hasonló értékrend mellett.

Azonban sokat nehezít a helyzeten, hogy mindketten függetlenek és megingathatatlan a véleményük bizonyos kérdésekben. Szóval nem igazán kompromisszum készek, és nehezen köteleződnek el – látható, hogy ők hosszú távon képesek lesznek megőrjíteni egymást. 

Azok a jegyek, akik kellően beszédesek, nyitottak és tüzesek, általában jól összepasszolnak a randevúk során.

Azonos csillagjegyek párkapcsolat
Studio4/istockphoto.com

Ide sorolhatjuk az Ikreket, a Nyilasokat, az Oroszlánokat és a Kosokat. Ezek a kapcsolatok dinamikusak, fordulatosak, a tagok általában megadják egymásnak a szabadságot, a motivációt, még nagyobb tettekre tudják sarkallni egymást, közben pedig jól megértik a másikat.

Azonban ezek az erős felek elérhetik, hogy idővel intoleránsak, türelmetlenek legyenek egymással, és csak egy-egy kitűzött célra koncentráljanak ahelyett, hogy a kapcsolatukat fejlesztenék, ápolnák. Sajnos az ilyen erős jegyeknél az is előfordulhat, hogy felborul az egyensúly. Ennek oka az, hogy a felek ugyanazokat az általános erősségeket és gyengeségeket hordozzák, így viszont nem egészítik ki jól egymást. Lesznek dolgok, amikben nagyon erősek, már-már verhetetlenek lesznek, de nagyon gyenge pontjaik is adódhatnak. 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»