Otthon / Szórakozás

Az idei év 5 legszebb romantikus filmje

Az idei év 5 legszebb romantikus filmje

Hiába is tagadnánk, a legtöbben imádjuk a romantikus filmeket. Megvannak a magunk jól bevált kedvencei, igazi klasszikusok vagy egyszerűen csak a 90-es évek remekei, amelyeket bármikor újra tudunk nézni és mindig elöntenek minket az érzelmek. A filmipar szerencsére évről évre alkot újakat is a műfajban, íme néhány csodás, romantikus film az idei évből.

Az a nap a tengerparton

Egy elvesztegetett szerelem története, amely mégis annyira szép, szívszorító és emberi, hogy nem maradhat ki az idei kedvencek listájából.

Florence és Edward 1962 nyarán szeretnek egymásba, ártatlan és őszinte szerelem az övék, a házasságot és közös, boldog életüket tervezik.

Minden rendben is megy, egészen a nászéjszakáig, amikor Florence – egy korábbi, titkolt trauma miatt – nem tudja leküzdeni rettegését a testi kontaktustól. Hiába szereti mindennél jobban párját, gátlásai győznek, így a csodálatosnak ígérkező alkalom csúnya veszekedésbe fullad és örökre éket ver közéjük.

Saoirse Ronan és Billy Howle csodás alakítása igazán elgondolkodtató: mindent legyőzhet a szerelem?

 

Gloria Bell

Gloria az ötneves éveiben jár, gyerekei felnőttek, férjével pedig elváltak útjaik, a nő azonban cseppet sem búsul, sőt, mintha most kezdődne az élete.

Beleveti magát az éjszakába, szórakozik, jól érzi magát és meg is ismerkedik valakivel.

Az első randevú előtt újra minden hullámvölgyön átesik, amin az ember lánya ilyen helyzetben szokott.

Felnőttként, egy fél élettel a hátunk mögött azonban már nem minden fekete és fehér, hiszen a családnak is épp úgy helyet kell találni a románcban, mint ahogy az új szerelemnek a család életében.

A főbb szerepekben Julianne Moore, John Torturro és Michael Cera.

 

Két lépés távolság

Szomorú és mégis reményteli történet arról, hogy a szerelem bizony a legváratlanabb és leglehetetlenebb helyzetekben is felbukkanhat.

Két cisztás fibrózissal küzdő fiatal, akik szinte a korházban élik az életüket, egymásba szeretnek, azonban betegségük miatt nem mehetnek egymáshoz két méternél közelebb.

Ami eleinte gyerekjátéknak tűnt számukra, az a szerelem kibontakozásával egyre nagyobb megpróbáltatást jelent, a tét pedig akár az életük is lehet.

A főszerepekben a Riverdale-ből ismert Cole Sprouse és Haley Lu Richardson, akik garantálják, hogy szükségünk lesz egy jó adag zsebkendőre is a filmhez.

 

Miután

Tess példás tanuló, kötelességtudó lány, fontos célok lebegne a szeme előtt és egy kedves fiú barátnője.

Az életébe azonban betoppan az igazi „rosszfiú”, aki fenekestül felforgat mindent és soha nem tapasztalt érzéseket hoz ki a lányból, aki korábban nem is sejtette, hogy a szerelem ilyen is lehet.

Az eddigi kontroll, amivel irányította az életét, teljesen kicsúszik a kezéből, mágnesként vonzódik Hardinhoz, akitől mindenki óva inti.

Tess-nek mindent újra kell gondolnia, amit magáról, a világról és az általa elképzel életről gondolt.

Igazi kamasztörténet, annak minden örömével és bánatával, amit sokan átéltünk már, így öröm lesz újra látni a filmvásznon.

 

Non-fiction

Ha valakik, akkor a franciák bizony nagyon tudnak romantikus vígjátékot készíteni, így nem is csoda, hogy idén is került tőlük egy gyöngyszem a listánkba.

A Non-fiction középpontjában egy hűtlen pár áll, akik hiába szeretik egymást, mindketten másnak az ágyában és karjaiban keresnek vigaszt.

A férj, Alain egy nagy múltú könyvkiadó igazgatója, felesége, Selena pedig egy televíziós sorozat sztárja, felpörgetett életük pedig egyre eltávolítja őket egymástól, ahelyett, hogy összekovácsolná párosukat.

De mi a fontosabb, a kapuzárás okozta pánik, a munkahelyi zűrök, vagy egy társ, akire mindig számíthatunk?

A franciáktól jól megszokott, szórakoztató, zűrös-romantikus vígjáték főszerepében Juliette Binoche és Guillaume Canet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást